Een gietvloer is eigenlijk een afwerklaag die wordt aangebracht op een vloer. Daarbij wordt een stof op de vloer gegoten die op de onderlaag uithardt. De stoffen die daarvoor gebruikt kunnen worden, zijn de kunststoffen polyurethaan of epoxy.

Polyurethaan gietvloeren
De polyurethaan gietvloer werd voornamelijk aangelegd in gymzalen. Tegenwoordig wordt dit type gietvloer voor veel meer doeleinden gebruikt, zoals in praktijkruimten, winkels en kantoren. Ook wordt deze vloer steeds vaker gezien bij particulieren. De polyurethaan gietvloer heeft een zijdeglans uitstraling en heeft veel voordelen.
De vloer dempt namelijk geluid, is sterk, slijtvast en makkelijk schoon te houden. Ook is de gietvloer ideaal voor mensen met een allergie, omdat het naadloos en vloeistofdicht is. De gietvloer is ook uitermate geschikt voor vloerverwarming en is op bijna alle ondergronden aan te brengen.

Epoxy gietvloeren
De epoxy gietvloer is chemisch resistent en werd daarom voornamelijk gebruikt in de tak van industrie die aardolie verwerkt tot verschillende chemische producten. Deze vloer is namelijk uitermate geschikt voor zware chemische, mechanische en thermische belasting. Vanwege de hoge slag- en stootvastigheid, wordt dit type gietvloer tegenwoordig ook aangebracht in garages, magazijnen en werkplaatsen. Daarnaast wordt het steeds vaker toegepast in ziekenhuizen en laboratoria en is het te herkennen aan de glanzende uitstraling.

Voordelen van gietvloeren
Het hebben van een gietvloer heeft veel voordelen, waarvan er hierboven al enkele genoemd zijn. Over het algemeen laten particulieren een dergelijke vloer gieten omdat het naadloos is. Hierdoor wordt de omgeving ruimtelijker. Doordat de vloer vloeistofdicht is, maakt het dat het eenvoudig te onderhouden is en ook uitstekend geschikt kan zijn voor keukens en badkamers.
Een gietvloer is erg goed te combineren met hout, tegels of tapijt en de keuze van kleurcombinaties, kleuren en ontwerpen is eindeloos.

Leggen van gietvloeren
Wanneer een gietvloer gelegd gaat worden, dient er goed rekening te worden gehouden met de werkplek en het klimaat. Om verrassingen te voorkomen, is het verstandig om iemand met de juiste kennis en expertise in te schakelen. Zo’n vakman is op de hoogte van de juiste omstandigheden, zoals de luchtvochtigheid, kamertemperatuur en bijvoorbeeld de drukvastheid van de ondervloer.
U kunt er wel zelf voor zorgen dat de vloeroppervlakken, bij aanvang van de werkzaamheden, vrij zijn van obstakels. Ook moet het oppervlak schoon en droog zijn.

Kosten van gietvloeren
De prijs van een gietvloer hangt af van verschillende factoren. Ten eerste is de afmeting van de oppervlakte een belangrijke factor. Daarnaast moet er berekend worden welke ondervloer er ligt en welke voorbehandeling deze nodig heeft. Ook heeft de keuze van het ontwerp, de detaillering en de keuze van de kleur(combinatie) invloed op de prijs.

21 december 2017

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *

 • Blog
 • Contact
 • home
 • Links
 • Digitaal
 • Eten & drinken
 • Interieur
 • Kamerplant
 • Kunst
 • Nieuws
 • Uncategorized
 • Verlichting
 • 2023
 • 2022
 • 2021
 • 2020
 • 2019
 • 2018
 • 2017
 • 2016
 • 2015
 • 2014