Groen in je huis is helemaal hot. We hebben het niet over een duurzamer huis, wat natuurlijk ook belangrijk is, maar over de groene trend. Buiten naar binnen halen, wordt steeds vaker gezien. Van planten tot een plantenprint tot letterlijk de kleur groen. Hoe doe je dit stijlvol?

 

Een kleurrijke muur

Wil je gelijk goed beginnen, schilder dan een volledige muur groen. Dit mag elke tint groen zijn die je maar wil. Ook kun je kiezen voor een gaaf behang met een plantenprint. Van deze plantenprint vind je tegenwoordig ook erg veel accessoires, dus dit is een leuke match. Vind je hangen of verven te veel gedoe? Kies dan voor het aanschaffen van muurstickers. Deze zijn gemakkelijk en snel aan te brengen en weer te verwijderen. Hierdoor kun je de print op je muur snel weer verwijderen als je deze trend beu bent.

Groene accessoires

Investeer in groene accessoires. Denk aan groene kussens, kaarsen, vazen en andere hebbedingetjes. Dit hoeft niet dezelfde kleur groen te zijn, werk juist met verschillende tinten groen voor een erg leuk effect. Zelfs groene meubels zijn helemaal hot. Bijvoorbeeld een mooie groene suède fauteuil. Groen kleurt erg mooi bij koper. Koper is toevallig een tint waar ook enorm veel mee wordt gewerkt in 2018. Ook blauwtinten die neigen naar groen staan erg mooi.

Buiten naar binnen

Planten in je huis worden steeds belangrijker. Hoe meer groen in je huis, hoe beter. Het geeft je een beetje het gevoel dat je buiten leeft, wat erg aangenaam kan zijn. Denk aan hoge vazen met hierin mooie planten, of aan schalen met bloembollen en mos. Wat ook erg leuk kan zijn als je een hoger plafond hebt, is werken in de hoogte. Dit kun je bijvoorbeeld doen met hangplanten in bakken aan je muren. Ook nepplanten mogen. Ideaal als je niet zo goed bent in het verzorgen van je planten.

 

Duurzaamheid

Ook de andere betekenis van een groener huis, namelijk een duurzaam huis, wordt steeds belangrijker tegenwoordig. Steek hier daarom ook wat energie in. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je huis goed is geïsoleerd, zodat er niet te veel warmte ontsnapt. Ook de kleine beetjes helpen, zoals het scheiden van afval en het uitzetten van lampen in de ruimtes waar je op dat moment niet bent.

 

4 januari 2018

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *

 • Blog
 • Contact
 • home
 • Links
 • Digitaal
 • Eten & drinken
 • Interieur
 • Kamerplant
 • Kunst
 • Nieuws
 • Uncategorized
 • Verlichting
 • 2019
 • 2018
 • 2017
 • 2016
 • 2015
 • 2014