Deurkrukken maken een even groot onderdeel uit van je interieur als je deuren zelf. Je moet er daarom niet enkel voor zorgen dat ze bij je deuren passen, maar ook bij de rest van je meubels. Er zijn daarnaast ook een aantal zaken waar je op moet letten wanneer je deurkrukken wil kopen.

Free Witte Houten Deur In De Buurt Van Waterlichaam Stock Photo

Deurkrukken en deurklinken zijn niet hetzelfde

Deurkrukken kopen staat waarschijnlijk niet helemaal bovenaan je to do lijstje wanneer je aan het renoveren bent. Toch is het belangrijk dat je er zo snel mogelijk werk van maakt. Je hebt ze namelijk nodig om je deuren te kunnen openen en te sluiten. Wanneer je op pad gaat, moet je in je achterhoofd houden dat deurkrukken niet hetzelfde zijn als deurklinken. Een deurklink is het eenvoudige mechanisme dat je bijvoorbeeld bij een tuinhek ziet. De mechanismen die je in huis tegenkomt, zijn allemaal deurkrukken. Die zijn iets steviger en veiliger.

Bepaal je stijl op voorhand

Zoals hierboven al is gezegd, zijn deurkrukken en niet te onderschatten onderdeel van je interieur. Bepaal daarom op voorhand al de stijl en kleur van je deurkrukken zodat je gericht op zoek kan gaan. Bij Ostiumhome vind je verschillende kleuren en stijlen terug waardoor de kans groot is dat je wel iets vindt dat bij je interieur past.

Free Silhouetfoto Van Houder Van Deurknop Stock Photo

Vergeet geen rozet of schild

Een rozet is het ronde of vierkante plaatje dat je over de schroeven plaatst. Zo heb je een mooie afwerking, maar het heeft ook nog andere voordelen. Het zorgt namelijk voor meer stevigheid voor de deurkruk én het voorkomt rechtstreekse wrijving tussen de deur en de deurkruk.

 

2 juni 2022

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *

 • Blog
 • Contact
 • home
 • Links
 • Digitaal
 • Eten & drinken
 • Interieur
 • Kamerplant
 • Kunst
 • Nieuws
 • Uncategorized
 • Verlichting
 • 2023
 • 2022
 • 2021
 • 2020
 • 2019
 • 2018
 • 2017
 • 2016
 • 2015
 • 2014