De zoektocht naar lockers kan beginnen. Veel mensen denken bij een locker gelijk aan hun schoolperiode, maar het is een enorm veelzijdige vakkenkast. Zo zijn er schoolkluisjes, vakkenkasten, laptoplockers, postvakkenkasten, en een locker met doorzichtige deuren. Plekken waar deze vakkenkasten gebruikt kunnen worden zijn dus scholen, maar ook ziekenhuizen, kantoren, hotels, apotheken, sportscholen, voetbalverenigingen en kinderdagverblijven. Misschien staat niet iedereen er bij stil, maar lockers zijn op heel veel plekken terug te vinden. Het is namelijk op een zakelijke manier te gebruiken in alle branches. Wil jij ook lockers aanschaffen? Waar moet je dan op gaan letten?

 

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een locker?

Een locker moet meerdere eigenschappen hebben. Het belangrijkste is de ruimte van een locker. Ze moeten namelijk groot genoeg zijn om (persoonlijke) spullen op te bergen. Daarnaast wil je natuurlijk dat de locker een fraaie uitstraling heeft en tegelijkertijd ook tegen een stootje kan. Veel mensen kijken nu ook naar de duurzaamheid van een locker, omdat ze goed willen letten op ons klimaat. Doordat er meerdere eigenschappen gevraagd worden van lockers, zijn er ook veel uitvoeringen beschikbaar. Let bij een aankoop op de toepassing waarvoor jij hem wilt gebruiken en de aanbiedende partij. Zij moeten voor kwaliteit en duurzaamheid gaan. 

 

Waar zie ik de lockers?

Eerder is er al geschreven over waar je lockers allemaal kunt vinden. Hier gaan we nog even dieper op in. Scholen beschikken vaak over school lockers of schoolkluisjes voor in de hal. Leerlingen kunnen hier hun jas, boeken of gymtas in opbergen. Daarnaast gebruiken scholen postvakkenkasten en laptoplockers voor de conciërge en voor in de lerarenkamer. Zij kunnen daar spullen als post, laptops, tassen en jassen in kwijt. Scholen kiezen vaak voor stevige lockers gemaakt van plaatstaal met een robuuste golfdeur. Deze zijn vormgegeven op een fraaie en elegante manier, maar zijn ook hufterproof. Vlakke deuren die voorzien zijn van dubbelwandige deuren zijn ook vaak gewenst. 

 

Het opbergen van persoonlijke eigendommen

Plekken als kantoren, hotels, ziekenhuizen en sportscholen beschikken vaak over lockers om persoonlijke eigendommen op te bergen. Door het gebruik van lockers zijn de spullen beschermd. Vaak ben je hier voor een korte periode en creëren lockers, door de opberging van spullen, voor een opgeruimde ruimte en zo ook voor een fijne (werk) sfeer. De persoonlijke eigendommen die vaak in een locker worden opgeborgen zijn meestal klein. Denk aan sleutels, een portemonnee of een telefoon. Deze spullen nemen natuurlijk niet erg veel ruimte in beslag. Zo’n situatie vraagt dus niet om de lockers die op school worden gebruikt, maar om een kleine kast. Een mini locker is daarom hiervoor geschikt. 

Het configureren van de lockers

Sommige partijen, zoals GHALA, bieden de mogelijkheid om lockers te configureren. Het aantal vakken, de opties en de perfecte kleur zijn allemaal door jou uit te kiezen. De uitstraling bepaal jij en dit helpt om de levensduur te verlengen. Lockers hebben daarnaast natuurlijk sloten nodig. Je hebt elektrische sluitingen en klinksluitingen. Met de elektrische manier vervallen sleutel uitgiftes en sleutel administraties. De keuze is aan jou. Kies het systeem wat jij denkt dat het beste is voor de situatie. 

12 juli 2022

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *

 • Blog
 • Contact
 • home
 • Links
 • Digitaal
 • Eten & drinken
 • Interieur
 • Kamerplant
 • Kunst
 • Nieuws
 • Uncategorized
 • Verlichting
 • 2023
 • 2022
 • 2021
 • 2020
 • 2019
 • 2018
 • 2017
 • 2016
 • 2015
 • 2014