Gratis foto's van Kraan

Wist u dat het water dat uit uw kranen komt, schade kan toebrengen aan uw leidingen en armaturen? Dat komt omdat hard water, dat rijk is aan mineralen zoals magnesium en calcium, na verloop van tijd een residu op deze oppervlakken kan achterlaten. Dit ziet er niet alleen lelijk uit, het kan ook leiden tot corrosie en andere problemen. Daarnaast kan het ook slecht zijn voor uw huid. Dat komt omdat de mineralen in hard water droogheid en irritatie kunnen veroorzaken. Als je klaar bent om afscheid te nemen van droge, geïrriteerde huid, een waterontharder is zeker de manier om te gaan.

Wat is een waterontharder en wat doet het?

Een waterontharder, of waterverzachter, is een apparaat dat wordt gebruikt om de mineralen die zich in hard water bevinden te verwijderen. Dit kan helpen om het uiterlijk en het gevoel van uw huid te verbeteren, en het kan ook helpen om corrosie en andere problemen te voorkomen. Bovendien kan een waterontharder ook helpen om de efficiëntie van uw sanitair systeem te verbeteren.

De voordelen van een waterverzachter

Er zijn vele voordelen verbonden aan het hebben van een waterontharder in uw huis. Enkele van de belangrijkste voordelen zijn:

 

 1. Verbeterde gezondheid van de huid – De mineralen in hard water kunnen droogheid en irritatie veroorzaken. Een waterontharder kan helpen om je huid er beter uit te laten zien en aan te laten voelen, en het kan ook andere huidproblemen helpen voorkomen.

 

 1. Verminderde corrosie – Hard water kan leiden tot corrosie van uw leidingen en armaturen. Een waterverzachter kan helpen om deze corrosie te verminderen, wat de levensduur van uw sanitair kan verlengen.

 

 1. Minder zeep- en kalkaanslag – Zeep- en kalkaanslag zijn twee veel voorkomende problemen die door hard water kunnen worden veroorzaakt. Een waterontharder kan helpen deze ophopingen te verminderen of te elimineren, wat het schoonmaken veel gemakkelijker kan maken.

 

Hoe installeer ik een waterverzachter

Als u geïnteresseerd bent in het installeren van een waterontharder in uw huis, zijn hier enkele tips om u op weg te helpen:

 

 1. Kies het juiste model – Er zijn veel verschillende soorten waterontharders op de markt, dus het is belangrijk om er een te kiezen die bij uw behoeften past. Hou rekening met de grootte van uw huis, de hardheid van uw water, en uw budget.

 

 1. Installeer de waterontharder correct – De instructies voor het installeren van een waterontharder variëren naargelang het model dat u kiest. Zorg ervoor dat je de instructies zorgvuldig leest en stap voor stap volgt.

 

 1. Sluit de ontharder aan op uw waterleiding – Eens de ontharder geïnstalleerd is, moet u hem aansluiten op uw waterleidingnet. Dit kan je doen door de instructies te volgen die bij de ontharder geleverd worden.

 

 1. Voeg zout toe – Om de waterontharder goed te laten werken, moet u regelmatig zout toevoegen. De hoeveelheid zout die nodig is varieert naargelang het model ontharder dat u heeft. Volg de instructies van uw ontharder over hoe en wanneer u zout moet toevoegen.

 

Neem ook eens een kijkje op www.culligan.be voor meer informatie. 

 

22 augustus 2022

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *

 • Blog
 • Contact
 • home
 • Links
 • Digitaal
 • Eten & drinken
 • Interieur
 • Kamerplant
 • Kunst
 • Nieuws
 • Uncategorized
 • Verlichting
 • 2023
 • 2022
 • 2021
 • 2020
 • 2019
 • 2018
 • 2017
 • 2016
 • 2015
 • 2014