Gratis foto's van Leidden

Met ledstrips kun je een woning heel mooi versieren. Ledverlichting is een veel zuinigere manier om een woning te verlichten. Daardoor stappen veel mensen ook over naar het gebruiken van led verlichting in plaats van bijvoorbeeld gloeilampen of spaarlampen. Led verlichting heeft als voordeel dat het veel zuiniger omgaat met energie. Ook is het veel duurzamer dan andere alternatieven. Led verlichting heeft namelijk een lange levensduur waardoor het veel minder vaak vervangen hoeft te worden. Ledstrips komen in veel verschillende soorten. Zo zijn er LED strips warm wit, maar ook led strips die in alle kleuren kunnen veranderen. 

Kiezen voor de kleur strip

De belangrijkste keuze die je zult moeten nemen, is welke kleur led strip je moet nemen. Om de kleur van een strip te bepalen is het belangrijk om te kijken waarvoor je de strip wilt gebruiken. Een strip kan gebruikt worden als enkel sfeerverlichting of als functioneel verlichting. Voor sfeerverlichting is het belangrijk om iets te nemen dat vooral bijdraagt aan een prettig gevoel in een ruimte. Er wordt hiervoor vaak warme kleuren gebruikt. Maar je hiervoor ook een RGB strip nemen. Met een RGB strip kun je vrijwel alle kleuren maken die je kunt bedenken. Het voordeel hiervan is dat je de kleur kunt veranderen op basis van je mood. Ben je zat van een bepaalde kleur, dan kun je dit heel eenvoudig weer veranderen.

Voor een functioneel licht is het vooral belangrijk dat een ruimte goed verlicht wordt. Een verlichting moet daardoor vooral fel genoeg zijn. Functioneel licht kan slechts een deel van een ruimte verlichten, maar het kan ook dienen als hoofdlicht. Met een hoofdlicht is het de bedoeling dat de hele ruimte goed wordt opgelicht. Voor functioneel licht wordt er vaak wit licht gebruikt. Wit licht heeft de hoogste felheid.

 

Online ledstrips kopen? Op LEDstripXL.nl vind je een uitgebreid assortiment met led strip verlichting.

Lengte van een strip

Zorg ervoor dat je de ruimte goed opmeet voordat je een strip gebruikt. De lengte van een strip is in te korten wanneer het te lang is, maar het is ook zonde om extra stripverlichting zomaar weg te gooien. Zorg er daarom voor dat de lengte dicht bij de benodigde lengte komt. 

Waterbestendigheid

Voor vochtige plekken en buiten is het belangrijk om een strip te nemen met waterbestendigheid. Zoek hiervoor naar IP65 strips voor waterbestendige en IP44 voor vochtbestendige strips.

#

20 oktober 2022

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *

 • Blog
 • Contact
 • home
 • Links
 • Digitaal
 • Eten & drinken
 • Interieur
 • Kamerplant
 • Kunst
 • Nieuws
 • Uncategorized
 • Verlichting
 • 2023
 • 2022
 • 2021
 • 2020
 • 2019
 • 2018
 • 2017
 • 2016
 • 2015
 • 2014