In deze tijd van economische recessie en klimaatverandering is het belangrijker dan ooit om te investeren in goede isolatie. Niet alleen voor het besparen van geld op je energierekening, maar ook om je huis of bedrijf aantrekkelijker te maken voor toekomstige kopers of huurders. In dit artikel lees je alles over HR++ glas – wat het is, waarom het beter is dan traditioneel dubbel glas, en waar je het kan laten installeren.

Wat is HR++ glas?

HR++ glas is een speciale soort isolatieglas dat veel beter isoleert dan gewoon dubbel glas. Het is gemaakt van twee of meer lagen glas met een dunne laag metalen oxide tussenin. Deze laag voorkomt dat warmteverlies door straling plaatsvindt, waardoor het glas aanzienlijk beter isoleert. HR++ glas kan tot wel 50% meer warmte vasthouden dan normaal dubbel glas, waardoor het een zeer efficiënte manier is om uw huis te isoleren.

De voordelen van HR++ glas

HR++ glas is een speciaal soort isolatieglas dat veel voordelen heeft ten opzichte van gewoon isolatieglas. Zo is het bijvoorbeeld beter bestand tegen weersinvloeden en beschadigingen, waardoor het langer meegaat. Ook is HR++ glas effectiever in het isoleren van geluid dan gewoon isolatieglas. Dit komt door de speciale constructie van het glas, waardoor er minder warmte- of geluidsgolven doorheen kunnen dringen.

Toepassingen van HR++ glas

HR++ glas is ideaal voor toepassingen waarbij er een hoge isolatiewaarde vereist is. Het materiaal is sterk en kan makkelijk in diverse vormen worden geplaatst. Bovendien houdt het glas de temperatuur binnenshuis aangenaam, waardoor de kans op condensvorming aanzienlijk verkleind wordt. Hierdoor is het materiaal uitermate geschikt om toe te passen in (woon)kamers, badkamers en keukens.

Hoe wordt HR++ glas gemaakt?

HR++ glas is een speciaal soort glas dat gebruikt wordt voor betere isolatie. Het glas is opgebouwd uit twee of meer lagen glas met een dunne laag tussenlaag van kunststof. Deze tussenlaag zorgt ervoor dat het heatreflecterende vermogen van het glas toeneemt. Hierdoor kan het HR++glas een hogere R-waarde bereiken dan gewoon dubbelglas.

Conclusie

In de conclusie van het artikel wordt gesteld dat HR++-glas een goede keuze is voor een betere isolatie. Dit komt doordat het glas een hogere warmtedoorlaatcoëfficiënt heeft dan andere soorten glas. Ook wordt er gezegd dat het glas makkelijker te reinigen is en minder kans heeft op beschadiging.

 

20 oktober 2022

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *

 • Blog
 • Contact
 • home
 • Links
 • Digitaal
 • Eten & drinken
 • Interieur
 • Kamerplant
 • Kunst
 • Nieuws
 • Uncategorized
 • Verlichting
 • 2023
 • 2022
 • 2021
 • 2020
 • 2019
 • 2018
 • 2017
 • 2016
 • 2015
 • 2014