We zitten inmiddels in de tweede maand van 2018, maar je hebt nog de tijd om je voornemens vorm te geven. Wil je je woning voor dit jaar nog een goede opfrisbeurt geven? Lees dan vooral verder, want in deze blog geven we je jou een aantal handige tips mee voor een ander interieur, zodat jij met een paar kleine aanpassingen de rest van het jaar er stijlvol bij zit.

 

ColourBlocking

Overgewaaid van de catwalk is de trend colourblocking. Door felle kleuren te combineren, valt jouw woning meteen op. Probeer het bij twee kleuren te houden, anders wordt het te rommelig. Je kunt klein beginnen door te experimenteren met kleurrijke kussens op je lederen bank, of een opvallend tapijt op je saaie vloer. Mocht je het niks vinden, dan is het zo weggehaald. Gebruik een witte achtergrond wanneer je bepaalde kleuren er echt uit wil laten springen.

 

Geometrische vormen

In 2018 gaan we meer spelen met geometrische stylen. We zien het vaak terug op canvas of posters, maar je kunt het ook doortrekken naar je behang of vloerkleed.

 

Hout

Houten meubelstukken en accessoires blijven ook in 2018 helemaal hot. Hout combineer je makkelijk met andere materialen en door hout toe te voegen aan je interieur haal je gezelligheid in huis. Daarnaast is hout ook makkelijk te combineren met diverse stijlen en gaat het nooit vervelen. Pimp je oude houten meubels op met een likje verf en je krijgt al een heel ander gezicht.

 

Bohomian-style

Een bohemian gestylde woning is helemaal in. Bij deze stijl draait het om vrolijke kleuren en kussentjes met drukke printjes. Je kan binnen deze trend helemaal los gaan met verschillende materialen en vrolijke schilderijen. Maak het af met je eigen urban jungle door heel veel planten toe te voegen. Wanneer je snel en gemakkelijk die bohemian feel wil creƫren schaf je een perzisch tapijt aan of een mooi wandkleed. Deze stijl gaat ook vaak samen met dromenvangers, heel veel kaarsen en de combinatie met vintage meubels.

 

Veel groen

Dit jaar gaan we nog een stapje verder wat betreft het gebruik van groen in je kamers. Heb je geen groene vingers? Tegenwoordig kan je ook bij de grote tuincentra mooie kunstplanten aanschaffen. Qua prijs zit er niet veel verschil in en ze gaan natuurlijk veel langer mee! Tegenwoordig zijn ze ook bijna niet te onderscheiden van the real deal. Wanneer je een beetje creatief aan de slag wil gaan kun je ook een indoor watertuin maken. Dit maak je heel gemakkelijk door een glazen pot te vullen met water en er vervolgens kiezelsteentjes aan toe te voegen en als finishing touch een leuk waterplantje.

23 februari 2018

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *

 • Blog
 • Contact
 • home
 • Links
 • Digitaal
 • Eten & drinken
 • Interieur
 • Kamerplant
 • Kunst
 • Nieuws
 • Uncategorized
 • Verlichting
 • 2019
 • 2018
 • 2017
 • 2016
 • 2015
 • 2014