Voor beide partijen kun je een bouwkundige keuring aanvragen. Want of je wilt je huis verkopen voor de hoogst mogelijke verkoopprijs, of je wilt het huis van je dromen kopen maar wilt wel graag weten hoe het huis er aan toe is. Een bouwkundige keuring kun je aanvragen bij een erkend bedrijf die daar een certificering voor heeft. Een bouwkundige keuring wordt ook wel eens een bouwtechnische keuring genoemd.

De voordelen van een bouwkundige keuring

In feite zitten er alleen maar voordelen aan het laten uitvoeren van een bouwkundige keuring. Je krijgt een volledig onafhankelijke keuring, er zal dus niemand belang hebben behalve jijzelf bij een keuring. Als koper van een nieuwe woning, ben je zekerder van wat je koopt. Eventuele gebreken die aan het licht komen, kun je dan laten opknappen en daarbij onderhandelen over de koopprijs van het huis. Daarbij is er voor de verkopende partij meer zekerheid, want als je als woningeigenaar een goede uitslag krijgt bij de keuring, dan kun je een zo hoog mogelijk vraagprijs vragen.

Waar wordt op gelet tijdens een bouwkundige keuring

Er zijn diverse aspecten waar op wordt gelet tijdens een bouwkundige keuring. Dankzij een bouwkundig rapport heb je inzage in de technische en onderhoudsstaat van de woning. Tevens krijg je meer inzicht in de eventuele kosten die nodig zijn om de gebreken aan te pakken. Er wordt gelet om onder andere de technische staat van de CV installatie, de beoordeling van de elektrische installatie, onderhoudsstaat van de keuken, alle andere sanitaire voorzieningen, schuren, garages, opstallen, de fundering, riolering, ventilatie, leidingwerk etcetera.

Bouwkundige keuring en Hypotheken

Er zijn sommige hypotheekverstrekkers die in bepaalde gevallen een bouwkundig rapport willen. Het bouwkundige rapport moet in dat geval ook voldoen aan de eisen van de hypotheekverstrekker, maar dat is per verstrekker verschillend.

Kosten bouwtechnische keuring

Per bouwkundige is het verschillend wat de kosten zijn, maar over het algemeen varieren deze kosten tussen de €200,- en €500,-. Ook zijn de kosten afhankelijk van de oppervlakte van het huis.

16 mei 2018

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *

 • Blog
 • Contact
 • home
 • Links
 • Digitaal
 • Eten & drinken
 • Interieur
 • Kamerplant
 • Kunst
 • Nieuws
 • Uncategorized
 • Verlichting
 • 2020
 • 2019
 • 2018
 • 2017
 • 2016
 • 2015
 • 2014