Een van de belangrijkste meubelstukken in jouw huis is waarschijnlijk je bank, en hier hebben de meeste ook kussens voor bank op liggen. Waarschijnlijk wil je dus ook dat deze kussens bij jouw bank en de rest van interieur passen, maar comfortabel mogen ze ook wel zijn. Hoe je perfecte kussens voor jouw bank en levensstijl vindt zullen wij nu bij helpen door alle verschillende soorten opties te doorlopen.

 

Kussens voor op de bank

Bepaal de algehele interieurstijl

Jouw kussens voor op de bank moeten natuurlijk bij het interieur passen, dus dan moet je eerst weten wat jouw interieur eigenlijk is. Kijk bijvoorbeeld naar het kleurenschema dat je in de woonkamer hebt toegepast, hier moeten jouw kussens ook bij passen. En de stijl is ook niet onbelangrijk, houd je meer van modern of heb je een traditioneler huis? Het is leuk als jouw kussens bij de stijl passen

Waarvoor de kussens gebruiken?

Zijn jouw kussens voor op de bank puur decoratief? Of zijn ze meer om lekker tegenaan te zitten. Dit moet je bepalen voordat je voor kussens gaat kijken. Ook de rol van het kussen in de kamer doet ertoe. Dit klinkt heel vaag maar ik heb het zo uitgelegd. Wil je dat de kussens deel zijn van de achtergrond of wil je er een statement piece van maken? In dat tweede geval kies je natuurlijk voor wat opvallendere kussens terwijl je anders voor rustige neutrale tinten was gegaan.

De maten van jouw kussens

Behalve de algehele uitstraling is het belangrijkste misschien wel dat de bankkussens op maat zijn. Wat de juiste maat is hangt af van een paar dingen. De grootte van de bank speelt een rol, op een grotere bank leg je grotere kussens. In een stoere kamer kunnen enkele grote vierkante kussens op de bank erg mooi staan. Maar rechthoekige kussens op een langwerpige bank kunnen weer een chic uiterlijk geven. Het voordeel aan grote vierkante kussens is dan wel dat je een extra zit plek kunt creƫren in het geval van veel gasten.
Dit waren nog maar drie keuzes waar je rekening mee moet houden wanneer je kussens voor op de bank aanschaft. Maar het zijn praktisch gezien wel de meest belangrijke, je komt er in ieder geval al erg ver mee. Nu je, als het goed is, ongeveer weet wat je zoekt is het tijd om verder te kijken naar de precieze soort kussens die je wilt hebben.

2 maart 2017

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *

 • Blog
 • Contact
 • home
 • Links
 • Digitaal
 • Eten & drinken
 • Interieur
 • Kamerplant
 • Kunst
 • Nieuws
 • Uncategorized
 • Verlichting
 • 2022
 • 2021
 • 2020
 • 2019
 • 2018
 • 2017
 • 2016
 • 2015
 • 2014