Heb je net een nieuwe woning gekocht? Dan moet er waarschijnlijk nog van alles gebeuren totdat het echt jouw huisje wordt. De vloer is de basis van de woning. Het is dan ook belangrijk dat je eerst een vloer kiest voordat je bepaalde meubels gaat aanschaffen. Maar welke vloer past nu het beste in je huis? Kies je voor laminaat, PVC of toch een moderne gietvloer? Wij geven je drie handige tips voor het kiezen van de juiste vloer in huis. 

De woonkamer: een leefbare vloer

De woonkamer is eigenlijk het hart van het huis. Er wordt volop geleefd door het hele gezin inclusief huisdieren. Zorg er daarom voor dat je een vloer aanschaft die wel tegen een stootje kan. Elke vloer heeft zo zijn eigen eigenschappen. Kijk daarom bij het kopen van een vloer naar de duurzaamheid en de kwaliteit. Harde vloeren als gietvloeren of natuursteen tegels zijn perfect voor het drukke gezinsleven omdat deze slijtvast en sterk zijn. Een houten vloer geeft daarentegen direct sfeer aan de ruimte, maar vergt wel meer onderhoud. Kies voor een vloer met de kenmerken passend bij jouw situatie en vergeet ook zeker de uitstraling niet. 

 

Keuken en badkamer: vochtbestendig

Na de woonkamer maken we met z’n allen veel gebruik van de keuken en badkamer. Bij het kiezen van een vloer voor deze ruimtes moet er rekening gehouden worden met de vochtbestendigheid. In de keuken zul je hoogstwaarschijnlijk wel eens water of iets anders morsen en om deze reden is het belangrijk dat de vloer bestand is tegen water. Daarnaast moet deze makkelijk schoongemaakt kunnen worden. Kies een vloer die weinig onderhoud nodig heeft en makkelijk te reinigen is met een doekje. Daarnaast adviseren we altijd een lichte vloer voor in de keuken. Op een donkere vloer zie je namelijk elk broodkruimeltje liggen. In de badkamer kun je het beste kiezen voor waterbestendige tegels. 

 

Slaapkamer: comfortabel en rustig

De slaapkamer is de ruimte in huis waar we heerlijk tot rust komen. Kies daarom het liefst voor een rustige en comfortabele vloer. Of dit nu laminaat, PVC of een gietvloer is: deze keuze hangt af van de gewenste eigenschappen en natuurlijk jouw persoonlijke stijl. In de slaapkamer heb je minder kans op vuil en water, dus je kunt prima voor een vloer met iets mindere kwaliteit kiezen. Kies voor tapijt zodat je overal in de slaapkamer warme voeten hebt. Tapijt is verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren is past in ieder budget. 

20 mei 2020

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *

 • Blog
 • Contact
 • home
 • Links
 • Digitaal
 • Eten & drinken
 • Interieur
 • Kamerplant
 • Kunst
 • Nieuws
 • Uncategorized
 • Verlichting
 • 2020
 • 2019
 • 2018
 • 2017
 • 2016
 • 2015
 • 2014