‘Interieurstijlen’ is een heel breed begrip. Binnen deze term vallen namelijk nog allerlei verschillende stijlen. Denk bijvoorbeeld aan een Japanse, industriële, Scandinavische of Marokkaanse interieurstijl. Al deze stijlen kunt u gebruiken om met uw interieur een bepaalde sfeer uit te stralen. Zo maakt u van uw huis en echt ‘thuis’. Maar welke stijl past het beste bij uw smaak, achtergrond en karakter? Verhuisbedrijf Wiggelaar helpt u graag met het kiezen van een geschikte interieurstijl.

Rust en ruimte

Wilt u dat uw huis rust en ruimte uitstraalt? Dan is de Japanse interieurstijl ongetwijfeld iets voor u. Naast rust en ruimte, draait deze stijl ook om sereniteit en details. Aan werkelijk álles is gedacht! Belangrijkste regel van de Japanse interieurstijl is dat u niet teveel in huis hebt staan. Een stoel waar eigenlijk nooit iemand op zit: weg ermee! Zo creëert u ruimte in het interieur en dat is precies waar de Japanners zo van houden.

Een stoer interieur

De industriële interieurstijl is de laatste jaren onwijs populair geworden. Ruwe materialen, grote leidingen, zichtbare kabels, opvallende bakstenen muren en ijzeren steunpilaren; dát is de industriële stijl, geïnspireerd dor de fabrieksarchitectuur van de 19e en 20e eeuw. Qua kleuren moet u denken aan grijs, wit en zwart. Hier en daar een felle kleur komt ook nog wel eens voor. Een prachtig gezicht!

Landelijk en voordelig

Een van de oudste, in Nederland bekende, interieurstijlen is ‘cottage’. Denk hierbij aan een landelijke inrichting, die u vaak in boerderijhuizen tegenkomt. Warmte en gezelligheid staat hier centraal. De kleuren die bij de cottage interieurstijl horen zijn zacht; van aardetinten tot gebroken wit en hier en daar een pastelkleur. Het fijne aan deze cottage interieurstijl is dat deze relatief goedkoop is.

#

19 oktober 2016

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *

 • Blog
 • Contact
 • home
 • Links
 • Digitaal
 • Eten & drinken
 • Interieur
 • Kamerplant
 • Kunst
 • Nieuws
 • Uncategorized
 • Verlichting
 • 2023
 • 2022
 • 2021
 • 2020
 • 2019
 • 2018
 • 2017
 • 2016
 • 2015
 • 2014