Erg veel mensen kiezen er voor om in hun bed gebruik te maken van een onderdeken. Het betreft hier een dik deken welke op de matras wordt gelegd. Door gebruik te maken van een onderdeken in bed kan er een droog en warm klimaat worden gerealiseerd. In het bijzonder het gebruik van een wollen onderdeken is door de jaren heen aanzienlijk populairder geworden. Dit heeft voor een groot deel te maken met de toch wel bijzondere eigenschappen welke er zijn verbonden aan het gebruik van een dergelijk onderdeken. Ben je hier nog niet bekend mee, maar wil je ze wel graag ontdekken? Dat is mogelijk hier op deze pagina!

Eerste kennismaking met een wollen onderdeken

In eerste instantie is het natuurlijk zo dat wol er om bekend staat een soort materiaal te zijn welke in de praktijk warmte uitstekend weet vast te houden. Dit is dan ook zeer interessant voor mensen die het ’s nachts vaak koud hebben. Ook mensen die lijden aan spier- en gewrichtspijnen kunnen sterk gebaat zijn bij het gebruikmaken van een onderdeken welke is gemaakt van wol. Wat veel mensen niet weten is dat een wollen onderdeken eveneens interessant kan zijn voor mensen die het ’s nachts al snel te warm hebben en / of overmatig transpireren. Dit is het gevolg van het feit dat wol er om bekend staat over sterke, ventilerende eigenschappen te beschikken. Bovendien slaagt wol er in om ruim 35 procent van haar eigen gewicht aan vocht op te nemen.

Een meerwaarde voor je slaapcomfort

Een onderdeken van wol beschikt in de praktijk eveneens over een drukverlagende werking. De vezels waaruit wol bestaat staan er om bekend gedurende een lange tijd hun soepelheid te behouden. Dit geldt niet alleen voor hun soepelheid, maar ook voor hun veerkracht en comfort. Deze eigenschappen zorgen er in eerste instantie voor dat er een uitstekend slaapcomfort kan worden gegarandeerd. Dit heeft als gevolg dat je ’s ochtends goed uitgeslapen en lekker fris wakker zal worden. Dit helpt om de dag vol goede moed aan te kunnen vatten. Dit is echter niet alles.

 

De hierboven aangegeven eigenschappen zorgen er namelijk eveneens voor dat reumatische pijn, rugklachten en artritis kunnen worden verzacht. Wil je dus met andere woorden het hele jaar door verzekerd zijn van een optimaal slaapcomfort? Dan is het beslist de moeite waard om daarvoor te kijken in de richting van een wollen onderdeken. Tijdens de warme zomermaanden kan je dan genieten van een heerlijk fris en droog slaapcomfort terwijl je in de koude wintermaanden lekker warm onder de dekens kan duiken.

Hoe een wollen onderdeken onderhouden?

Tot slot rest natuurlijk nog de vraag op welke manier je jouw wollen onderdeken precies dient te onderhouden. In eerste instantie doe je er goed aan om deze regelmatig even te stofzuigen. Het wordt aangeraden om dit ten minste één keer per jaar te doen. Dat is echter niet alles. Ook het dagelijks verluchten van de kamer is bijvoorbeeld belangrijk. Dit geldt niet alleen voor de kamer, maar ook voor je bed zelf. Leg deze dus gerust enkele uren open, ook tijdens de wintermaanden. Een laatste interessante tip? Deze heeft betrekking tot het gebruik van honderd procent katoenen hoeslakens. Hou je rekening met deze onderhoudstips? Surf meteen naar de TexelseSlaapfabriek dan zal je pas echt langdurig en optimaal kunnen blijven genieten van jouw wollen onderdeken!

24 juli 2019

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *

 • Blog
 • Contact
 • home
 • Links
 • Digitaal
 • Eten & drinken
 • Interieur
 • Kamerplant
 • Kunst
 • Nieuws
 • Uncategorized
 • Verlichting
 • 2023
 • 2022
 • 2021
 • 2020
 • 2019
 • 2018
 • 2017
 • 2016
 • 2015
 • 2014