Ben je van plan om graszoden te leggen? Dan zijn er twee perioden in het jaar ideaal. Namelijk het voor- en najaar zijn zeer geschikt voor het leggen van graszoden. Het voorjaar is de periode wanneer de meeste mensen graszoden leggen. Echter is de nazomer ook een uitstekende periode. Waarom? Dat vertellen we hieronder!

Waarom graszoden leggen in de nazomer?

Als we praten over de nazomer dan hebben we het over de periode vanaf eind september tot en met half november. De dagen worden korter en de gemiddelde temperatuur daalt langzaam. Soms is deze periode zelfs zo mooi dat het qua weertype te vergelijken is met de zomer. Veel mensen twijfelen of deze periode nog wel goed is om graszoden te leggen. Daarom hebben wij de voordelen hieronder voor je op een rijtje gezet.

Voordelen van leggen in de nazomer

– Snelle worteling. In de nazomer wortelen de graszoden enorm snel, wat ervoor zorgt dat je snel een stevig en groen gazon hebt. Binnen twee weken zullen de graszoden vastgegroeid zijn in de grond.
– Minder sproeien. Omdat de periode tijdens en na het leggen minder zon heeft is het minder vaak nodig om te sproeien. De herfst is over het algemeen vochtig genoeg, waardoor sproeien overbodig wordt. Waarschijnlijk zal je slecht enkele zonnige nazomerdagen moeten sproeien.
– Sterk gazon in het komende voorjaar. Doordat de graszoden in het najaar en het voorjaar zich sterk kunnen wortelen. Zo heb je in het voorjaar direct een sterk gazon waarvan je direct veel gebruik kan maken.
– Weinig kans op broei. Broei komt regelmatig in de zomer voor bij graszoden, in het najaar koelen de zoden sneller af en is de kans op broei minimaal.
– Minder vervelend om tijdelijk minder gebruik te maken van het gazon.

28 december 2018

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *

 • Blog
 • Contact
 • home
 • Links
 • Digitaal
 • Eten & drinken
 • Interieur
 • Kamerplant
 • Kunst
 • Nieuws
 • Uncategorized
 • Verlichting
 • 2019
 • 2018
 • 2017
 • 2016
 • 2015
 • 2014