trap veilig maken tips

Een veilige trap in huis is onmisbaar! Er zijn verschillende manieren waarop je een trap veiliger kunt maken. In dit artikel vind je een aantal handige tips, die je hierbij kunnen helpen. Maak je bijvoorbeeld al gebruik van een traphekje boven- en onderaan de trap? Het voorkomt dat je kinderen op de trap kunnen klimmen en vervolgens vallen. Iets wat zwaar letsel tot gevolg kan hebben!

Tip 1: zorg voor een balustrade

Het traphekje bovenaan de trap kun je aan laten sluiten op een balustrade. Met een balustrade zorg je er niet alleen voor dat de trap veiliger wordt. Ook ziet het er vaak bijzonder fraai uit! Door voor een balustrade bouwpakket te kiezen, kun je deze zelf monteren en houd je de kosten zo laag mogelijk. De balustrade bouwpakketten worden in verschillende soorten en formaten aangeboden. Voor welke balustrade kies jij? Op Houtcompleet.nl heb je ruime keuze!

Tip 2: plaats een trapleuning aan de wand

Naast een balustrade bovenaan de trap is ook een trapleuning onmisbaar. Bij de aankoop van een trapleuning heb je de keuze uit diverse materialen. Ga je voor een traditionele houten trapleuning, of kies je voor een model van staal? Het is afhankelijk van de stijl van je interieur, welk type trapleuning hier het beste op aansluit. Zorg er bovenal voor, dat deze stevig gemonteerd wordt aan de wand.

Tip 3: zorg voor een anti-sliplaag op de treden

Om de kans op een glijpartij op de trap te verkleinen, is het slim om gebruik te maken van een anti-sliplaag. Vaak is dit een kleine strook aan het uiteinde van de trede, die voorkomt dat je uit kunt glijden wanneer je bijvoorbeeld op sokken omhoog of naar beneden loopt. Zeker jongere kinderen letten niet altijd even goed op bij het gebruik van de trap, met alle risico’s van dien. 

23 oktober 2020

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *

 • Blog
 • Contact
 • home
 • Links
 • Digitaal
 • Eten & drinken
 • Interieur
 • Kamerplant
 • Kunst
 • Nieuws
 • Uncategorized
 • Verlichting
 • 2023
 • 2022
 • 2021
 • 2020
 • 2019
 • 2018
 • 2017
 • 2016
 • 2015
 • 2014