Nadat de bamboe jaloezieën gelanceerd werden is het zeer snel gegaan. Momenteel is een jaloezie uitgevoerd in natuurproduct bamboe dé trend op het gebied van raamdecoratie. Zelfs de populaire jaloezieën van hout werd voorbijgestreefd en voor die opmars is wel degelijk een verklaring te vinden.

Op de millimeter nauwkeurig

Opvallend is bijvoorbeeld dat de latten van de bamboe jaloezieën ten opzichte van een uitvoering in hout behoorlijk lichter en dunner zijn. Dit biedt meteen al een voordeel, want ook de bredere maten bamboe jaloezieën zijn dan nog prima en gemakkelijk te bedienen. De jaloezieën uitgevoerd in bamboe zijn anno 2019 in allerlei kleuren te krijgen en is de standaarduitvoering uiteraard een natuurlijke tint. Bovendien kunnen de bamboe shutters tot op de millimeter nauwkeurig op maat worden gemaakt.

Bamboe jaloezieën zijn zowel trendy als duurzaam

Jaloezieën van bamboe zijn én trendy en duurzaam, want het gebruikte hout is afkomstig van geselecteerde bomen en beschikt over het FSC-keurmerk. Omdat de latten van bamboe jaloezieën lichter en dunner zijn hebben ze dus ook een kleinere pakkethoogte ten opzichte van de uitvoering in hout. Dit maakt de jaloezie van bamboe dus ook geschikt om op te hangen boven deur en raam.

Kies eens voor een contrasterende kleur ladderband

Uiteraard zijn de jaloezieën van bamboe prachtig afgewerkt met een stijlvol ladderkoord systeem in dezelfde kleurstijl als de jaloezie. De uitvoeringen in bamboe van 50 millimeter zijn afgewerkt met een ladderband die meteen voor een heel frisse en moderne uitstraling zorgen, ongeacht in welke ruimte dan ook. Als je van bijzonder houdt dan kies je voor een wat betreft de kleur contrasterende ladderband. Je vindt het of geweldig of houdt er helemaal niet van, bijzonder is het in ieder geval. Je kunt er ook voor kiezen om bamboe jaloezieën in het wit te nemen, ook deze zijn zeer geliefd. Behalve de kleur kun je doorgaans ook het formaat bepalen. Veel mensen kiezen van bamboe jaloezieën van 25mm, maar je hebt nog veel meer mogelijkheden.

Je bepaalt zelf de mate van privacy

Met de jaloezieën heb je ontzettend veel controle over de lichtinval. Je bepaalt elk moment van de dag hoeveel licht van buiten je huis binnenkomt en beslist dus ook of de buren en passanten bij je naar binnen kunnen kijken of niet. Met de jaloezieën bepaal je namelijk ook zelf wanneer je van privacy wilt genieten. Overigens is het zo dat door de jaloezieën iets te kantelen, er wel licht van buiten naar binnen komt, maar dat eigenlijk niemand naar binnen kan kijken. Net als bij alle jaloezieën kun je desgewenst maatregelen nemen om de jaloezieën te beschermen tegen gretige kinderhandjes. Dit kan bijvoorbeeld heel goed door voor kortere bedieningskoorden te kiezen.

Bamboe jaloezieën zijn simpel schoon te maken

Nog een voordeel is het feit dat een jaloezie van bamboe eenvoudig schoon te maken is. In feite is dit niet meer dan het stofvrij maken met een doek, plumeau of een stofzuiger. Wil je toch een keer beter reinigen dan pak je een doekje en een beetje water. En daarmee is de opmars van bamboe jaloezieën grotendeel verklaard. Benieuwd waar je bamboe jaloezieën kunt kopen? Kijk eens bij Doehetbudget.nl.

21 mei 2019

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *

 • Blog
 • Contact
 • home
 • Links
 • Digitaal
 • Eten & drinken
 • Interieur
 • Kamerplant
 • Kunst
 • Nieuws
 • Uncategorized
 • Verlichting
 • 2022
 • 2021
 • 2020
 • 2019
 • 2018
 • 2017
 • 2016
 • 2015
 • 2014