Het voorzien van een keukeneiland in een keuken is tegenwoordig ongelofelijk populair. In eerste instantie bleek de integratie van een keukeneiland in het bijzonder interessant te zijn voor mensen die ervoor kozen om een moderne keuken in te richten. Tegenwoordig is dat echter niet meer het geval. Een keukeneiland kan je dan ook zonder probleem in zowel een klassieke als in een moderne keuken integreren. Ben jij ook benieuwd naar de voordelen die verbonden zijn aan een dergelijke keukenopstelling en wil je er dan ook graag alles over te weten komen? Dan ben je zeker en vast aan het juiste adres hier op deze pagina!

 Waarom gebruik maken van een keukeneiland in je keuken?

Laat ons in eerste instantie even kijken naar welke voordelen het gebruik van een keukeneiland in een keuken nu precies met zich meebrengt. Enkele zeer belangrijke voordelen waar je in dit geval op kan rekenen zijn de volgende:

 1. Je kan rekenen op een zeer aanzienlijke hoeveelheid werkruimte;
 2. Er wordt extra opbergruimte gecreëerd met extra keukenkasten;
 3. De keuken wordt met een keukeneiland in één klap extra sfeervol;
 4. Er kan gebruik worden gemaakt van de keuken als tweede leefruimte;
 5. Je hebt alles praktisch bij de hand ten opzichte van andere keukenopstellingen;

Een ander voordeel waar je tegenwoordig op kan rekenen bij de keuze voor een keukeneiland is dat deze in vergelijking met vroeger helemaal niet meer zo duur is, integendeel. Het moet dan ook gezegd dat je een keukeneiland steeds geheel op maat van je eigen budget kan kiezen. Zaken zoals de materiaalkeuze, de omvang van het keukeneiland en de aanwezigheid van mogelijke technische snufjes beïnvloeden immers stuk voor stuk het prijskaartje dat je voor een keukeneiland zal moeten betalen.

Moet je ook rekening houden met bepaalde nadelen?

Er zijn aan het integreren van een keukeneiland in je keuken duidelijk behoorlijk wat interessante voordelen verbonden. Dit gezegd zijnde is het zo dat er eveneens rekening dient te worden gehouden met enkele niet onbelangrijke nadelen. In eerste instantie is het bijvoorbeeld zo dat je voor het integreren van een keukeneiland in je keuken over voldoende beschikbare oppervlakte dient te beschikken. Dat lijkt voor de hand liggend, maar veel mensen houden hier helaas nog steeds onvoldoende rekening mee. Dit met vervelende verrassingen tot gevolg. Dit is ook niet het enige nadeel om rekening mee te houden bij een keukeneiland.

 

Voordat je een keukeneiland in je keuken gaat integreren is het ook altijd belangrijk om even te controleren of er hiervoor wel de nodige leidingen zijn voorzien. Is dat niet het geval? Dan brengt dat behoorlijk wat extra werkzaamheden en overlast met zich mee. Het moeten voorzien van nieuwe leidingen is dan ook iets wat je in de praktijk eigenlijk het liefst van allemaal zal willen voorkomen. Een ander klein nadeeltje is terug te vinden in het open karakter van een keukeneiland. Deze zorgt ervoor dat eventuele rommel sneller opvalt. Hou je, je keukeneiland altijd helemaal netjes? Dan is dit uiteraard een nadeel waar je in de praktijk eigenlijk helemaal geen rekening mee dient te houden.

Ben jij benieuwd of een keukeneiland een optie is voor in jouw keuken? Bekijk hier het aanbod voor een kookeiland van Superkeukens.


20 maart 2020

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *

 • Blog
 • Contact
 • home
 • Links
 • Digitaal
 • Eten & drinken
 • Interieur
 • Kamerplant
 • Kunst
 • Nieuws
 • Uncategorized
 • Verlichting
 • 2020
 • 2019
 • 2018
 • 2017
 • 2016
 • 2015
 • 2014