Iedereen is er gek op, korting. De winkels hebben elk jaar in een vaste perioden verschillende aanbiedingen. Dit is in vorm van winkelaanbiedingen met de grote borden en kaartjes en online met verschillende kortingscodes. Hierin wordt verteld hoe de acties in het buitenland en binnenland verkopen. Wat zijn de grote verschillen en zijn er andere gewoontes?

Nederland

In Nederland zijn er verschillende periodes waar de vele aanbiedingen geldig zijn, de kleinere winkeliers bieden ook aanbiedingen buiten deze perioden. Relatief nieuw in Nederland is de black Friday wat is overgewaaid uit de verenigde staten. Hieronder meer over black Friday. 

Black Friday

Black Friday is een dag waar winkeliers en webshop meedoen met actieaanbiedingen. Het is dan ook de bedoeling dat er meer korting wordt weggegeven dan in een normale actieperioden. 

Black Friday vindt plaats op 27 november. Het is zoals de naam al zegt op een vrijdag, maar veel winkeliers verlengen de actie periode nog door de weekend eraan toe te voegen. 

Verenigde staten

In de verenigde staten houden ze veel van extreme kortingen, hier gaat veel publiek naar toe en er gebeuren ook soms rare en humoristische taferelen. Deze video’s worden wereldwijd gedeeld en vaak vinden mensen leuk om te zien hoe ver het publiek gaat om de goeie koopjes te bemachtigen. Duwen en trekken is de standaard zaak tijdens zo een drukke dag. 

De kortingsacties verplaatsen zich de laatste tijd ook steeds meer naar de online webshops waar er vaak kleding wordt gekocht, voor elektronische apparatuur wordt vaker een fysieke zaak bezocht waar tevens om advies wordt gevraagd. De klanten willen namelijk voor grotere of duurdere aankopen toch vaak het product eerst zien of uitproberen. Bij een fysieke winkel is dit mogelijk. 

De acties zullen in de toekomst steeds vaker voorkomen. Dit komt omdat winkeliers veel geld verdienen aan de acties, er komt vaak een groot publiek op de acties af. 

22 mei 2020

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *

 • Blog
 • Contact
 • home
 • Links
 • Digitaal
 • Eten & drinken
 • Interieur
 • Kamerplant
 • Kunst
 • Nieuws
 • Uncategorized
 • Verlichting
 • 2022
 • 2021
 • 2020
 • 2019
 • 2018
 • 2017
 • 2016
 • 2015
 • 2014