De keuze voor een houten vloer komt vaak voort uit een verlangen naar een huiselijke en “natuurlijke” sfeer. Een houten vloer straalt warmte en gemoedelijkheid uit. De keuze mogelijkheden zijn legio. Een van de meest voorkomende argumenten voor het wanneer je een houten vloer kopen wilt, is een allergie probleem van een van de bewoners. Het onderhoud van een houten vloer is eenvoudig en een beetje doe-het-zelver kan de vloer veelal zelf leggen.

De keuze mogelijkheden

U kunt kiezen voor een massief houten vloer of lamelparket. Het verschil tussen deze twee vloeren zit hem in de samenstelling van de planken; massief hout of een plank die is opgebouwd uit verschillende lagen met een toplaag van het hout van uw keuze. Voor- en nadelen hiervan zijn o.a. de werking van de vloer nadat deze is gelegd maar tevens de levensduur en de geluidsoverdracht. Een massief houten vloer kan na intensief gebruik worden geschuurd en opnieuw gelakt of in de olie worden gezet. Een lamelparketvloer met een toplaag van een paar millimeter kan door een professional slechts een keer geschuurd worden. Beide soorten zijn geschikt voor zowel nieuwbouw als voor bestaande woningen. Afhankelijk van de legmethode kan een houten vloer wel of niet demontabel/verhuisbaar zijn.

Oriënteren op een houten vloer

Wanneer je je gaat oriënteren op een houten vloer, moet je eerst focus willen op de kleur en prijs. Wanneer je een budget hebt voor een vloer, weet je meteen bij welke winkels je wel en niet wilt kijken. Vervolgens kan je ook acties in de gaten houden. Tips over het kopen van een vloer lees je op ons weblog.

3 april 2015

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *

 • Blog
 • Contact
 • home
 • Links
 • Digitaal
 • Eten & drinken
 • Interieur
 • Kamerplant
 • Kunst
 • Nieuws
 • Uncategorized
 • Verlichting
 • 2023
 • 2022
 • 2021
 • 2020
 • 2019
 • 2018
 • 2017
 • 2016
 • 2015
 • 2014