Een schade aan uw dak kan weleens voorkomen. Een dak krijgt immers door de jaren heen allerlei stormen over zich heen. Hierdoor kan er een dakpan los gaan zitten of een lekkage ontstaan. Deze schades kunt u niet altijd zelf zien met het blote oog.

U weet dan ook niet altijd of u een dakdekker in moet schakelen om een reparatie te verrichten op uw dak. Dit kan als gevolg hebben dat een schade zich uitbreidt en alleen maar erger zal worden. Gelukkig bieden dakdekkers u de mogelijkheid om een onderhoudscontract aan te gaan. Wilt u weten wat een onderhoudscontract inhoud? Lees dan dit artikel.

Maak duidelijke afspraken met een dakdekker

Wanneer u een onderhoudscontract afsluit bij een dakdekker wordt er op regelmatige basis naar uw dak gekeken. Vaak is dit ongeveer twee keer per jaar. Uw dak wordt dan beoordeeld op een aantal belangrijke punten. Daarnaast wordt direct uw dakgoot gereinigd.

Wanneer er schade wordt ontdekt door een dakdekker zal deze direct gerepareerd worden, indien u daarmee akkoord gaat. Uiteraard is het afhankelijk van de grote van de schade of deze reparatie onder uw onderhoudscontract valt. Het is verstandig om dit vooraf te bespreken met uw dakdekker.

Door goede afspraken te maken met uw dakdekker komt u achteraf niet opeens voor verrassingen te staan. Dit is wel zo prettig.

Voorkom addertjes onder het gras

Wilt u bij een dakdekker een onderhoudscontract afsluiten? Kies er dan voor om duidelijke afspraken te maken voordat u het contract daadwerkelijk afsluit. Uiteraard zitten er veel voordelen aan een onderhoudscontract.

Toch moet u ook goed opletten voor eventuele addertjes onder het gras. Er zijn namelijk genoeg dakdekkers die soms via een trucje extra geld proberen te verdienen, hier moet u dus altijd voor waken!

2 mei 2017

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *

 • Blog
 • Contact
 • home
 • Links
 • Digitaal
 • Eten & drinken
 • Interieur
 • Kamerplant
 • Kunst
 • Nieuws
 • Uncategorized
 • Verlichting
 • 2019
 • 2018
 • 2017
 • 2016
 • 2015
 • 2014