windowpanes at the building
Je woning en interieur klaarmaken voor de zomer is iets waar veel woningeigenaren, terecht, druk mee zijn in het voorjaar of in de voorzomer. De zomermaanden zijn namelijk bij uitstek de tijd om lekker te genieten en tot rust te komen. Maar dan moet je woning hier wel op aangepast zijn. Je wilt immers niet thuis zitten in een klamme, zweterige woning waar het bloedheet en benauwd is? Of in de woonkamer, terwijl er allemaal wespen en ander ongedierte door de kamer vliegen? Deze vragen stellen is ze beantwoorden… Maar wat moet je doen om je interieur goed te pimpen, zodat je prettig en relaxed de zomer doorkomt? Heel simpel: zorgen dat je over shutters en
horren beschikt. In dit artikel leggen we uit wat je met deze accessoires kunt en welke voordelen ze hebben om je huis zomerklaar te maken.

Shutters: ideaal voor de zomermaanden én de rest van het jaar

Onmisbaar om een comfortabel binnenklimaat te garanderen op hete zomerdagen, is shuttersraambekleding. Shutters zijn letterlijk vertaald luiken, die voorzien zijn horizontale of verticale lamellen die al naar gelang de behoefte open of dicht gezet kunne worden. Hierdoor kan de hoeveelheid licht die in jouw woonkamer of eetkamer naar binnen komt, heel precies worden afgestemd.

 

Mocht het een tropische dag worden, dan kun je via de shutterslamellen het hete zonlicht buiten je woning houden en blijft het binnen dus een stuk frisser. Omgekeerd kun je op zonnige winterdagen de luiken openzetten, zodat er wat extra zonlicht en natuurlijk gratis warmte binnenstroomt. Hierdoor kun je geld besparen op je verlichtingskosten, maar ook je energieverbruik zoveel mogelijk beperken.

 

Naast deze voordelen, is shuttersraamdecoratie ideaal als je meer privacy wenst. Zit je woonkamer aan de straatkant en wil je niet dat anderen telkens naar binnen kijken? Dan doe je de luiken gewoon dicht en ben je van dit probleem af.

 

Verder is het fijne aan luiken als raambekleding dat er veel keuze is aan modellen, kleuren en materiaalsoorten. Kies je voor goede kwaliteit van hout of kunststof, dan is het schoonhouden van je raamdecoratie een fluitje van een cent. Dus veel tijd hoef je niet in dit type binnenraambekleding te besteden.

Om deze redenen kies je voor een combinatie met horren

Wie gaat voor luiken als raambekleding, doet er verstandig aan om deze te combineren met een of meer horren. Een hordeur of horraam maakt het ’s zomers in huis nog prettiger vertoeven. Kenmerkend voor deze attributen is namelijk dat je prima je huis van voor tot achter kunt ventileren, maar dan zonder dat er nare insecten je huiskamer in vliegen. Je kunt je woning dus goed luchten, ventileren en verfrissen, zonder lat te krijgen van wespen en vliegen. Kies je voor een horraam of een hordeur met extra fijn gaas? Dan is dat een verstandige keuze, want dan houdt je ook pollen tegen. Als je zelf last hebt van hooikoorts of andere allergieën, helpt een horraam of hordeur je om zonder allerlei allergische reacties de mooiste maanden van het jaar door te komen.

 

28 juli 2021

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *

 • Blog
 • Contact
 • home
 • Links
 • Digitaal
 • Eten & drinken
 • Interieur
 • Kamerplant
 • Kunst
 • Nieuws
 • Uncategorized
 • Verlichting
 • 2023
 • 2022
 • 2021
 • 2020
 • 2019
 • 2018
 • 2017
 • 2016
 • 2015
 • 2014