brown wooden bench near green leaf plant

Het is zomer, en hoewel het warme weer een welkome onderbreking van de kou brengt, brengt het ook allerlei vervelende insecten met zich mee die in je huis willen rondhangen. Het installeren van plissé hordeuren op je voor- en achterdeur kan helpen om dat ongedierte buiten te houden en toch de frisse lucht binnen te laten. Laten we eens kijken waarom plisséhordeuren een ideale keuze zijn om te genieten van zomerse briesjes. 

De voordelen van plissé hordeuren 

Een van de grootste voordelen van plissé hordeuren is dat ze gemakkelijk te openen en te sluiten zijn. In tegenstelling tot traditionele draai- of schuifdeuren gaan plisséhordeuren open als een accordeon en kunnen ze gemakkelijk opzij worden geschoven. Ze zijn ook veel gemakkelijker te installeren dan andere soorten hordeuren, omdat ze geen scharnieren of rails nodig hebben – je hebt alleen een paar schroeven nodig voor de montage. 

Een ander voordeel van plissé hordeuren is dat ze meer luchtstroom toelaten dan traditionele deuren met massieve panelen. Omdat ze geen panelen hebben, is er meer ruimte voor lucht om door te stromen, wat helpt om je huis koel te houden bij warm weer. En omdat plisséhordeuren meer licht in je huis toelaten, hoef je overdag geen licht aan te doen, tenzij het absoluut noodzakelijk is. 

En als je kleine kinderen of huisdieren hebt, bieden plisséhorren extra veiligheidsvoorzieningen die andere soorten horren niet hebben. Omdat er geen panelen op de deur zitten, raken kinderen niet bekneld bij het openen of sluiten; ook huisdieren kunnen erdoor zonder tussen twee panelen vast te komen zitten. Dit maakt plisséhorren tot een uitstekende keuze voor huishoudens met kinderen of huisdieren die graag de hele dag in en uit het huis rennen. 

Conclusie: 

Plisséhorren bieden huiseigenaren tal van voordelen ten opzichte van traditionele deuren met massieve panelen als het gaat om het beheersen van de luchtstroom en het buiten houden van ongedierte, terwijl ze toch frisse lucht binnenlaten. Niet alleen zijn ze gemakkelijk te openen en te sluiten, maar ze bieden ook extra veiligheid voor gezinnen met jonge kinderen of huisdieren die extra bescherming nodig hebben tegen de scherpe randen van gewone scharnierende of schuifdeuren. Dus als je op zoek bent naar een effectieve manier om dit zomerseizoen een briesje binnen te laten zonder in te boeten aan veiligheid en gemak, overweeg dan de installatie van stijlvolle plisséhordeuren!

23 februari 2023

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *

 • Blog
 • Contact
 • home
 • Links
 • Digitaal
 • Eten & drinken
 • Interieur
 • Kamerplant
 • Kunst
 • Nieuws
 • Uncategorized
 • Verlichting
 • 2023
 • 2022
 • 2021
 • 2020
 • 2019
 • 2018
 • 2017
 • 2016
 • 2015
 • 2014