Flauw van je interieur? Toe aan verandering? Of de woonkamer volledig veranderen? Soms kun je met enkele kleine details je woonkamer al een hele andere uitstraling geven. Bijvoorbeeld door een aantal accessoires te verwisselen, te vervangen of door andere kleuren te gebruiken. Voordat je dit gaat doen, is het raadzaam om eerst te weten in welke stijl en sfeer je de woonkamer wilt veranderen. Om dit te bepalen, kun je op verschillende wijzen wooninspiratie opdoen. Wij vertellen hoe je wooninspiratie op kunt doen.

Inspiratie opdoen

Je kunt op verschillende manieren inspiratie opdoen voor je woning. Vtwonen, Ariadne at home geven eens in de zoveel tijd een online woonmagazine uit. Deze kun je meestal in de tijdschriftenwinkel kopen. Blader door verschillende inrichtingen en kijk wat je aanspreekt qua stijl, maar ook qua producten. De tweede methode is door bij een woonwinkel langs te gaan. Je ziet dan direct hoe alles er in het echt uit ziet. De meest gemakkelijke methode is het opdoen van wooninspiratie online. Online woonwinkels bieden veel woonproducten aan, maar geven vaak ook verschillende stijlen van interieurs weer. Voorbeelden hiervan zijn Ikea en Huisentuinshops.nl. Door deze te bekijken, raak je vaak al geïnspireerd. Via Pinterest.com en Welke.nl zijn tevens veel unieke stijlen en voorbeelden van inrichtingen terug te vinden.

Tips voor wooninspiratie

Bij het opdoen van wooninspiratie is het goed om de stijl en de kleuren te bepalen. Bekijk daarom eerst een aantal voorbeelden van volledige woonkamers. Welke stijl en uitstraling spreekt je aan? Tip: verzamel plaatjes of afbeeldingen online. Je kunt ook plaatjes uit een woontijdschrift knippen en alles op een vel papier plakken. Hierdoor kun jij je wensen overzichtelijk maken en kijken of alle accessoires en woonartikelen bij elkaar passen. Leg het vel papier even weg en kijk er de volgende dag nog even naar. Spreekt de sfeer en stijl je nog steeds aan? Past het bij jezelf, jouw woning en eventuele medebewoners?

3 september 2016

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *

 • Blog
 • Contact
 • home
 • Links
 • Digitaal
 • Eten & drinken
 • Interieur
 • Kamerplant
 • Kunst
 • Nieuws
 • Uncategorized
 • Verlichting
 • 2023
 • 2022
 • 2021
 • 2020
 • 2019
 • 2018
 • 2017
 • 2016
 • 2015
 • 2014