Het kiezen van je vloer is nog niet zo gemakkelijk. De keuze is groot en het prijs-kwaliteitsverschil enorm. Een goed onderzoek naar het aanbod is dan ook essentieel om ervoor te zorgen dat jij de juiste vloer in huis krijgt. Oriënteer je eerst op het soort vloer wat je graag zou willen. Is dit een houten vloer? Tip: Denk ook aan het soort plinten!

Vervolgens ga je kijken binnen het soort vloer wat voor aanbod er is. We blijven in dit geval bij de houten vloeren.

Houten vloeren is alle soorten en maten

Houten vloeren zijn enorm populair. Ze stralen in de meeste gevallen warmte en authenticiteit uit en zorgen voor een echt huiselijk gevoel. Toch hebben veel mensen moeite met het kiezen van de juiste houten vloer. Wil ik een lichte of donkere vloer, een robuuste of fijn afgewerkte, wil ik laminaat of echt een houten vloer. Het zijn zomaar drie vragen die de meeste zich afvragen bij het uitkiezen van een vloer en dit soort vragen maken het dan ook erg moeilijk. Om het nog lastiger te maken zijn er talloze woonwinkels die verschillende vloeren aanbieden tegen sterk uiteenlopende prijzen.

Een houten vloer creëert sfeer

Wat altijd het geval is, is dat een houten vloer direct leven in de desbetreffende ruimte brengt. Zo zie je in deze kelder dat de gehele kelder nog vrijwel leeg is, maar toch al erg sfeervol. Dit komt mede door de mooie houten vloer die ze hierin hebben gelegd.

Plinten

Dus je hebt ervoor gekozen om een houten vloer aan te schaffen, je weet of je een robuuste of fijn afgewerkte houtsoort wilt en je weet of de vloer donker of licht moet zijn. Dan ontstaat de volgende vraag. Welke plintsoort moet ik kiezen?! Ook hier zit enorm veel keuze in en is er voor ieder zijn smaak iets te vinden.

De plint maakt jouw houten vloer extra mooi

Mooie plinten maken jouw vloer helemaal af en wij adviseren je hier echt goed naar te kijken. Om je een beeld te geven van de soorten plinten geven we je hier een aantal voorbeelden die afkomstig zijn van Gekophout.

Traditionele rechte plint

Met de traditionele rechte plint kan nooit iets fout gaan. Stijlvol en strak staat deze bij elke soort houten vloer mooi!

rechte-plint

Sierlijke plint

Wil je het strakke design van een rechte plint wat doorbreken en iets sierlijks? Kies dan de plint in Engelse stijl!

old-english-plint

Kromme plint

Ook voor gebogen muren zijn er plinten! Deze plint buigt mee met de vorm van de muur.

buigbaar

Plafond plint

Wil je nou dat je huis helemaal compleet is gestyled dan kan je ook plinten op je plafond plakken!

SONY DSC
SONY DSC

 

 

 

7 november 2017

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *

 • Blog
 • Contact
 • home
 • Links
 • Digitaal
 • Eten & drinken
 • Interieur
 • Kamerplant
 • Kunst
 • Nieuws
 • Uncategorized
 • Verlichting
 • 2019
 • 2018
 • 2017
 • 2016
 • 2015
 • 2014