Geometrie, hout en felle kleuren zijn de trends voor 2018 voor interieurs. En die trends vind je ook terug in de kinderkamer. Wil je dus de mode volgen, dan ga je op zoek naar behangpapier met geometrische, grafische patronen. Deze hoeven niet zo strak te zijn als in de rest van het huis. Een kinderkamer kan wat meer speelsheid verdragen. Dat geometrische kan dan versterkt worden door gestroomlijnde design meubels, of je kan kiezen voor contrast met ouderwetse, gezellige kasten en stoeltjes. Het geheel krijgt al snel een ‘vintage’ uitstraling.

Hout geeft een warme, huiselijke sfeer en die sfeer kan je ook via het behangpapier creëren. De nieuwste mode tegenwoordig is behangpapier met een houtprint. Behang een muur met deze print, en je hebt al snel het gevoel dat je kind in een blokhut woont. Voel je helemaal in de natuur door verder te decoreren met prints met dieren en planten. De knuffels en beren voelen zich volledig thuis in zo’n omgeving. Wil je helemaal in de sfeer blijven, gebruik dan houten meubels en maak een muurschildering met een grote boom waar alle dieren uit het bos zich thuis in voelen.

Overzicht laatste hippe kinderkamer behang: https://www.cozykidz.nl/nl/behang/

Ten slotte zijn er de kleurrijke kinderkamers. Geen pastelkleuren hier, wel kordate, felle kleuren die passen bij de bruisende energie en de vrijmoedigheid van jouw kind. Kies voor eenvoudige, stevige meubels om een kamer te creëren waarin gespeeld en ontdekt kan worden.

Gedegen meubels vind je hier: https://www.cozykidz.nl/nl/meubels/

Je kan de creativiteit van je kind nog verder stimuleren door een muur met bordverf te beschilderen. Hier kan jouw kunstenaar dan naar hartenlust tekenen en kleuren. Wees wel voorzichtig met muren in felle kleuren. Te veel kleur kan de kamer kleiner doen lijken. Dat kan net gezellig zijn, maar donkere kleuren kunnen ook een benauwend gevoel geven. Wissel dus af met zachtere kleuren, grijstinten of witte vlakken.

12 februari 2018

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *

 • Blog
 • Contact
 • home
 • Links
 • Digitaal
 • Eten & drinken
 • Interieur
 • Kamerplant
 • Kunst
 • Nieuws
 • Uncategorized
 • Verlichting
 • 2020
 • 2019
 • 2018
 • 2017
 • 2016
 • 2015
 • 2014