De vlag uit!

De traditie om vlaggen (en wimpels) uit te hangen bij verschillende gelegenheden, is al heel oud. Een heleboel mensen doen het, en het wordt als een hele bindende en feestelijke traditie gezien. Naast dat vlaggen en/of wimpels van zichzelf iets feestelijks hebben, stralen ze vaak ook een boodschap uit, of het nu uw zoon of dochter is die is geslaagd voor zijn/haar examen, of een treurige uitstraling als het gaat om bijvoorbeeld herdenkingsdag (waarbij de vlag halfstok kan worden uitgehangen). De vlag is een accessoire waar veel mensen een hoop waarde aan hechten.

De vlaggen die je, zoals de Nederlandse vlag, gebruikt om uit te hangen, zijn meestal van polyester. Je kunt de vlag op allerlei dagen uithangen, het is wettelijk toegestaan om dit op elke willekeurige dag te doen. Het is natuurlijk het meest gebruikelijk op dagen als Koningsdag, 4 en 5 mei (4 mei halfstok), of bij het slagen van een bewoner. Op verjaardagen van leden van de koninklijke familie worden vlaggen vaak uitgehangen met een oranje wimpel (meestal gewoon alleen op Koningsdag, anders wordt het wel heel veel van het goede…)

Decoratieve vlaggen aan de muur

Naast dat mensen vlaggen in huis hebben om uit te hangen, wordt het soms ook als muurdecoratie gebruikt. Net als schilderijen, foto’s, fotocollages, enzovoort. Vlaggen, of andere muurkleden, komen wel minder vaak voor als muurversiering. Je ziet wel eens dat mensen vlaggen van landen of van sportclubs die ze gaaf vinden in hun slaapkamer aan de muur hangen. Zelden zie je vlaggen in de woonkamer, dit neemt veel ruimte in beslag en trekt veel aandacht. Je kunt daarnaast echter ook vlaggen bedrukken bij winkels van alle afbeeldingen die je maar wilt. Bijvoorbeeld van bands of album covers die gaaf vindt. Vlaggen in je kamer kunnen snel indruk op mensen maken, want doordat ze zo groot zijn, en niet recht-toe-recht-aan zoals een schilderij, trekken ze snel aandacht. Een leuke en originele vorm van muurdecoratie!

21 december 2017

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *

 • Blog
 • Contact
 • home
 • Links
 • Digitaal
 • Eten & drinken
 • Interieur
 • Kamerplant
 • Kunst
 • Nieuws
 • Uncategorized
 • Verlichting
 • 2023
 • 2022
 • 2021
 • 2020
 • 2019
 • 2018
 • 2017
 • 2016
 • 2015
 • 2014