Als het gaat om vloeren in de woonkamers, kan er weinig twijfel bestaan ​​over de twee meest populaire keuzes. Tapijt en hardhout zijn de twee meest voorkomende vloerbedekkingen die vandaag in huizen worden gebruikt. Kenmerkend is dat ze elk hun voor en nadelen hebben doe bijdragen aan de behoeften van een huiseigenaar. De keuze tussen een vloerkleed en een houtenvloer is niet makkelijk en erg vergt veel aandacht.

Om een ​​weloverwogen keuze te maken, is het essentieel om alle voor en nadelen van elke keuze van de vloer te begrijpen. Met de volgende feiten over tapijt hopen we u te helpen met uw vloer keuze om een tapijt in huis te nemen.

De vele voordelen van een tapijt

De lijst met voordelen van vloerbedekking is lang. De volgende zijn de grootste voordelen van een vloerkleed in de woonkamer:

Uw kinderen zullen veel comfortabeler kunnen spelen op tapijt dan op een houten vloeren. Vooral jonge kinderen die net leren lopen zullen een tapijt fijn vinden.

Houten vloeren hebben de neiging geluid te versterken. Geluiden zullen niet worden versterkt, en ze zullen ook niet zo vaak tussen muren doorgaan met vloerbedekking.

Uitglijden op een hardhouten vloer kan een pijnlijke verwonding betekenen. Uitglijden komt minder vaak voor op tapijt, mocht u toch vallen dan is de landing in ieder geval zacht.

Hardhout kan een beetje ruw zijn op je knieën, enkels en voeten. Een tapijt daarentegen is lekker zacht aan uw lichaam. Zo zijn bijvoorbeeld de tapijten van Brink en Campman erg zacht en van hoge kwaliteit.

Vanuit een economische perspectief is een hardhouten vloer duurder dan vloerbedekking. Tapijten moeten misschien vaker worden vervangen, maar dat zorgt ervoor dat waakzame kopers meer mogelijkheden hebben om op koopjes te jagen. Daarnaast biedt dit ook de mogelijkheid om verschillende soorten tapijten uit te testen.

Vintage vloerkleden kunnen bijvoorbeeld uw woonkamer extra chique laten lijken. Dit zorgt voor een gezelligere en doordacht uitstraling van uw interieur.

28 mei 2018

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *

 • Blog
 • Contact
 • home
 • Links
 • Digitaal
 • Eten & drinken
 • Interieur
 • Kamerplant
 • Kunst
 • Nieuws
 • Uncategorized
 • Verlichting
 • 2019
 • 2018
 • 2017
 • 2016
 • 2015
 • 2014