Wieltjes onder meubels zijn niet alleen zeer praktisch voor het verplaatsen van items in en rondom het huis, het zorgt ook nog eens voor een stoere industriële look. We zetten 4 DIY projecten voor je op een rijtje: van een plantenbak met wieltjes tot een industriële salontafel binnen.

Project #1: plantenbak met wieltjes

Het verplaatsen van plantenbakken is door het gewicht en het formaat vaak erg onhandig. Denk bijvoorbeeld ook aan een terras met plantenbak, die je afhankelijk van het weer bijvoorbeeld gaat verplaatsen, of wanneer je flexibel wil zijn met de indeling van je tuin. Zwenkwielen voor plantenbakken zijn hierbij echt een uitkomst! Het is mogelijk om losse wieltjes onder een plantenbak te monteren (afhankelijk van het materiaal), of om te kiezen voor een rolplateau op wielen.

Project #2: fruitkistje op wielen

Fruitkistjes zien we in huizen steeds vaker terugkomen. Ze zijn ideaal als opbergmeubel voor bijvoorbeeld boeken en tijdschriften. Daarna zorgen ze ook nog eens voor een leuke uitstraling in huis! Wil je een fruitkistje nog multifunctioneler maker? Dan raden wij aan om zwenkwielen onder de kist te monteren. Door het houten materiaal is dit vaak met enkele schroeven zo gedaan. Zo verplaats je de kistjes gemakkelijk in huis naar waar je ze nodig hebt.

Project #3: industriële look met tafel op wielen

Wielen zijn daarnaast het ideale accessoire om een industriële look te creëren. Denk bijvoorbeeld aan een lage salontafel in een donkere kleur, met stoere wielen eronder. Zo heb jij een unieke tafel in huis, die ook nog eens makkelijk te verplaatsen is.

Project #4: roomdivider op wielen

Met een roomdivider verdeel je ruimtes praktisch. Denk bijvoorbeeld aan een afscheiding in een slaapkamer, om afscheiding om een knusse hoek in een woonkamer te maken, of om de keuken en woonkamer van elkaar te scheiden. Het is fijn als een roomdivider flexibel is, zodat je wanneer je bijvoorbeeld meer ruimte nodig hebt dit gemakkelijk kan verzorgen. Een roomdivider op wielen is hierbij dus een perfecte oplossing.

7 juni 2019

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *

 • Blog
 • Contact
 • home
 • Links
 • Digitaal
 • Eten & drinken
 • Interieur
 • Kamerplant
 • Kunst
 • Nieuws
 • Uncategorized
 • Verlichting
 • 2023
 • 2022
 • 2021
 • 2020
 • 2019
 • 2018
 • 2017
 • 2016
 • 2015
 • 2014