In dit artikel willen we een van de meest rap stijgende trends bespreken in wonen en interieur land en dat zijn oosterse lampen en andere Arabische of oosterse tintjes zoals een Marokkaans vloerkleed. Na jaren van Scandinavisch minimalisme is het tijd om het pendulum ietwat de andere kant op te laten zwaaien ten faveure van meer uitbundige interieur stijlen. We gaan niet helemaal over tot Arabische 1001 nacht sferen, maar het is juist het contrast tussen Noord West Europees minimalisme en kleurrijk oosters en Arabisch dat een unieke atmosfeer creƫert.

Enfin, de meest voor de hand liggende, makkelijke, voordelige manier om dit voor elkaar te boksen is met oosterse lampen. Oosterse lampen komen met name uit Marokko en Egypte. Dit zijn lampen door bekwame vaklieden met de hand vanaf begin tot eind gemaakt met veel zorg voor aandacht en detail. Aandacht en detail dat gewoonweg onmogelijk is bij je doorsnee IKEA artikelen dat is allemaal fabriek productie en dat is ook hetgeen dat we zien dat mensen een beetje zat worden. Je vraagt je wellicht af leuk en aardig maar ik heb geen zin om te reizen naar Cairo met de veiligheid situatie daar. Goed punt. Gelukkig zijn er dappere Nederlandse ondernemers zoals Ghalia.nl die voor jou de lampen scouten op de markten van Egypte en deze importeren.

Met een lamp kun je al een enorme impact hebben op de sfeer in de woonkamer. Voegt daar dan nog aan toe een kleed en je bent klaar. Kleden komen met name van de Berber gemeentes in Marokko. Tevens Noord Afrika dus. Die kleden worden tevens met de hand gemaakt. Voelen uitermate fijn aan. En prachtige ontwerpen. Nogmaals dit soort werk kun je niet in Noord Europa vinden of alleen voor zeer hoge prijzen maar via Ghalia kan men deze kleden voordelig bemachtigen.

20 februari 2019

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *

 • Blog
 • Contact
 • home
 • Links
 • Digitaal
 • Eten & drinken
 • Interieur
 • Kamerplant
 • Kunst
 • Nieuws
 • Uncategorized
 • Verlichting
 • 2023
 • 2022
 • 2021
 • 2020
 • 2019
 • 2018
 • 2017
 • 2016
 • 2015
 • 2014