Een ruimte goed inrichten is belangrijker dan je niet. Ten eerste is het fijn om de ruimte optimaal te benutten, maar wist je ook dat een opgeruimde ruimte een positief effect heeft op je welzijn. Een rommelige ruimte kan namelijk een negatief effect hebben op je humeur. Het optimaal inrichten van bijvoorbeeld je woonkamer is dus ook zo gek nog niet. In kleinere ruimtes is dit nog belangrijker. Heb je een klein appartement of kamer? Lees dan hier de tips die je helpen optimaal gebruik te maken van  de ruimte.

Planken, planken en nog eens planken

Een van de handigste tips voor het inrichten van een kleine ruimte is door gebruik te maken van planken. Door meer gebruik te maken van de hoogte van een ruimte neemt het automatisch minder ruimte in beslag. Denk aan het gebruik van een plank voor het opruimen van boeken of je tv wellicht erop te zetten. Ook voor het opbergen van mandjes zijn planken handig. Daarnaast is dit ook een handige oplossing voor een doe-het-zelver. Mocht je tijdens het monteren nou per ongeluk die ene vaas omstoten, check dan even van te voren hoe het zit met je inboedelverzekering. Ook een ruitje kan makkelijk sneuvelen, zeker bij lange planken, check hier even je opstalverzekering voor.

Multifunctionele meubels

Naast het optimaal gebruik maken van de ‘zwevende ruimte’ is het ook goed na te denken over meubels met wellicht een dubbele functie. Heb je bijvoorbeeld een kleine slaapkamer, dan kan een hoogslaper een oplossing zijn waardoor je de ruimte eronder bijvoorbeeld kunt gebruiken als bureau. Ook een bed met bijvoorbeeld een lade kan een oplossing zijn. Hier kun je bijvoorbeeld je schoenen in bewaren of je bedlinnen. Een relatief makkelijke manier om juist met de ruimte in een kamer om te gaan.

Kleur

Naast het gebruik van meubels is ook de keuze van de kleur aan de muur een belangrijke om mee rekening te houden. Hoe lichter de tinten hoe groter de ruimte oogt. Naast dat wit in dit geval altijd een goede keuze is, zijn ook pasteltinten een goede oplossing om de ruimte groter te laten lijken.

21 maart 2019

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *

 • Blog
 • Contact
 • home
 • Links
 • Digitaal
 • Eten & drinken
 • Interieur
 • Kamerplant
 • Kunst
 • Nieuws
 • Uncategorized
 • Verlichting
 • 2022
 • 2021
 • 2020
 • 2019
 • 2018
 • 2017
 • 2016
 • 2015
 • 2014