Kunststof kozijnen blijven onverminderd populair en dat is niet voor niets. De kozijnen van kunststof hebben een aantal duidelijke voordelen ten opzichte van kozijnen van ander materiaal. Het is nog niet eens zo heel lang geleden dat kozijnen van hout de voorkeur genoten bovendien die van kunststof. Kunststof kozijnen werden als veel minder fraai beschouwd, die van hout waren veel warmer zo was het algemene oordeel. Nog steeds zijn er mensen die kiezen voor hout, maar toch wint het kunststof kozijn nadrukkelijk terrein.

Vriendelijk voor het milieu

Wat dan precies de voordelen van kunststof kozijnen zijn?  Bijvoorbeeld dat kunststof vriendelijk voor het milieu is en voor het overgrote deel te recyclen zijn. Bovendien gaan deze kozijnen beduidend langer mee, tot zeker een halve eeuw. Ook wat betreft onderhoud is een kunststof kozijn aantrekkelijk simpelweg omdat dit kozijn amper onderhoud behoeft. De kunststof kozijnen isoleren bovendien op buitengewoon adequate wijze warmte en geluid en tegenwoordig heb je kunststof kozijnen in heel veel verschillende kleuren. En om tegemoet te komen aan de hout-liefhebbers is er tegenwoordig een kunststof kozijn met een houtnerf beschikbaar. Nadelen?  Dan zou je al moeten denken aan het feit dat het kozijn niet over te schilderen is en kunststof ten opzichte van ander materiaal ook minder gemakkelijk te repareren is.

Investeer in de toekomst

Wie een blik werpt op de prijzen van kozijnen van kunststof ten opzichte van de prijs voor een exemplaar van hout die zal zien dat die van hout vaak goedkoper zijn. Vergeet dan echter niet de langere levensduur van kunststof kozijnen mee te nemen; een kunststof kozijn gaat immers langer mee en dat moet je meenemen in de aankoopprijs. Door voor kunststof kozijnen te kiezen, investeer je in de toekomst. Het is altijd verstandig om als je besluit voor kunststof kozijnen te kiezen, verschillende offertes aan te vragen en je oor eens te luister te leggen bij iemand die al kunststof kozijnen heeft.

Mate van isolatie

In het gehele plaatje en de afweging die je maakt dien je ook de mate van isolatie mee te nemen.  Het is bekend dat kunststof kozijnen een sterkere isolerende werking hebben en daardoor kun je heel aardig op de maandelijkse energienota bezuinigen. Neem ook dit mee in de aankoopprijs en de vergelijking die je maakt met kozijnen van ander materiaal. Vergeet bovendien niet dat je houten kozijnen vaak van verf voorziet en je deze handeling om de zoveel jaren moet herhalen, met alle kosten van dien. Bij kunststof kozijnen is dit niet aan de orde.

RAL-kleuren

Kunststof kozijnen zijn solide en veilig en de kozijnen worden elk jaar weer iets goedkoper. De kozijnen pas je toe samen met het best isolerende glas, hetgeen optimale isolatie garandeert. Dit wordt ook bewerkstelligd omdat de aansluiting tussen de gevel en het kozijn zo goed als winddicht is. Kortom; de voordelen van kunststof kozijnen krijgen meer en meer de overhand ten opzichte van kozijnen van andere materiaal. En vanwege het feit dat ze zo ongeveer in alle RAL-kleuren beschikbaar zijn gaat de term koel en kil ook al lang niet meer op voor kunststof kozijnen.

Op Qozijn.nl vind je meer informatie over het plaatsen of vervangen van kunststof kozijnen.

26 maart 2019

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *

 • Blog
 • Contact
 • home
 • Links
 • Digitaal
 • Eten & drinken
 • Interieur
 • Kamerplant
 • Kunst
 • Nieuws
 • Uncategorized
 • Verlichting
 • 2022
 • 2021
 • 2020
 • 2019
 • 2018
 • 2017
 • 2016
 • 2015
 • 2014