Je bent de trotse eigenaar geworden van een nieuwe woning en gaat binnenkort verhuizen. Dan is het handig om te weten wat je allemaal moet plannen en met welke zaken je rekening moet houden. Door de verhuizing goed te plannen voorkom je dat je achteraf tegen zaken aanloopt die je eenvoudig had kunnen regelen. Daarom lees je in dit artikel enkele tips die je kunt gebruiken voordat de daadwerkelijke verhuizing begint. Een goede voorbereiding is het halve werk en voor een verhuizing geldt dat je dan stukken sneller klaar kunt zijn.

De planning

Om de verhuizing goed te kunnen laten verlopen kun je het beste een planning maken. Maak daarbij gebruik van alle informatie die je hebt met betrekking tot de verhuizing. Hoeveel mensen komen er helpen, hoeveel voertuigen worden er gebruikt, is er een aanhanger gehuurd of maak je gebruik van een vrachtwagen? Al deze zaken kunnen helpen bij het helder maken van de planning. Als je bijvoorbeeld een aanhanger of een verhuiswagen hebt gehuurd, zorg er dan voor dat die vooral gebruikt worden voor grote voorwerpen zoals meubels. Dozen kunnen vaak eenvoudig in een auto worden vervoerd.

Teams

Waarschijnlijk heb je voor deze belangrijke dag verschillende mensen gevraagd om jou te helpen. Dat is verstandig omdat vele handen natuurlijk licht werk maken. Neem in de planning een duidelijke taakverdeling mee voor de mensen die komen helpen. Als iemand erg handig is, zorg er dan voor dat die bijvoorbeeld in de oude woning meubelen en andere zaken uit elkaar gaat halen en deze in de nieuwe woning later op de dag in elkaar zet. Deel de groep in teams in zodat iedereen duidelijk heeft welke taken er te verdelen zijn. Het is verstandig om altijd gereedschap zoals bijvoorbeeld een schroevendraaier in de buurt te hebben voor als een bepaald voorwerp nog losgemaakt moet worden voor het vervoer.

Wat nog meer?

Zo zijn er veel meer zaken die belangrijk zijn om in je achterhoofd te houden. Houd regelmatig een pauze bijvoorbeeld en zorg ervoor dat het de hulp aan niks ontbreekt. Haal daarom een lunch in huis, regel koffie en andere zaken. Als je nog meer tips wilt hebben die je kunt gebruiken voor het plannen van de verhuizing, dan lees je hier nog meer zaken om rekening mee te houden. Als je al deze punten goed voorbereid, dan kom je de verhuizing snel en gemakkelijk door. Nog niet voldoende tips om jouw verhuizing goed te laten verlopen? Kijk op verhuizenkunjezelf.nl voor nog meer tips.

14 augustus 2019

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *

 • Blog
 • Contact
 • home
 • Links
 • Digitaal
 • Eten & drinken
 • Interieur
 • Kamerplant
 • Kunst
 • Nieuws
 • Uncategorized
 • Verlichting
 • 2023
 • 2022
 • 2021
 • 2020
 • 2019
 • 2018
 • 2017
 • 2016
 • 2015
 • 2014