Naarmate de gietvloer steeds populairder wordt, lijken de prijzen te dalen. Dat is een logisch gevolg van de toenemende concurrentie en de stijgende vraag. Sommige mensen vragen zich echter af, is een goedkopere gietvloer niet duurkoop? Omdat sommige aanbieders voor een kwalitatieve vloer toch wel een behoorlijke aanschafprijs rekenen. Hoewel je zeker ook op de kwaliteit moet letten, en niet alleen op de prijs, is het mogelijk om een kwalitatieve maar toch goedkopere gietvloer aan te schaffen. Goedkope-gietvloeren.nl vertelt je graag meer.

 

De verschillen in de gietvloer prijzen

Als we de prijzen voor gietvloeren met elkaar vergelijken valt allereerst op dat deze behoorlijk uiteen kunnen lopen. Van enkele tientallen euro’s per vierkante meter tot soms wel meer dan € 100 per vierkante meter. Dit heeft er vooral mee te maken dat er verschillende soorten gietvloeren verkrijgbaar zijn. Je kan kiezen voor een dunne gietvloer die bijvoorbeeld geschikt is voor de woonkamer en slaapkamer, dan ben je wat minder kwijt. Maar heb je een vloer nodig die zware belasting aankan? Dan is er meer materiaal nodig, wordt er een dikkere vloer aangebracht en is de investering wat hoger.

Populaire uitvoeringen; de betonlook

Zowel de normale gietvloer als de dunnere vloercoating variant is af te werken in verschillende stijlen. Een stijl die tegenwoordig steeds populairder wordt is de betonlook. De naam zegt het al een beetje, dit is een gietvloer die afgewerkt wordt met een verflaag waardoor de ondergrond eruit ziet als een betonvloer. Veel mensen kunnen de karaktervolle uitstraling van een betonvloer wel waarderen, maar vinden de voordelen van een praktische gietvloer ook aantrekkelijk. Betonvloercoating is dan een uitstekende oplossing.

 

Over het algemeen kunnen we aanraden om niet alleen op de prijs te letten maar ook op de kwaliteit. Maar hoe kan je informeren naar de kwaliteit als je een gietvloer bedrijf in de arm hebt genomen? Vraag naar het materiaal dat er gebruikt wordt, referenties en de verwachte levensduur van de vloer. Informeer ook naar het onderhoud, een gietvloer is onderhoudsarm maar het is wel goed om van tevoren te weten hoe je de ondergrond in een goede staat kan houden. 

25 september 2019

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *

 • Blog
 • Contact
 • home
 • Links
 • Digitaal
 • Eten & drinken
 • Interieur
 • Kamerplant
 • Kunst
 • Nieuws
 • Uncategorized
 • Verlichting
 • 2021
 • 2020
 • 2019
 • 2018
 • 2017
 • 2016
 • 2015
 • 2014