Ultimaker biedt 3D printers zoals je die niet vaak tegenkomt. Dit komt omdat deze fabrikant niet kiest voor de kant-en-klare aanpak. In plaats daarvan kiest het ervoor om de gebruikers zelfbouw te laten toepassen. Dit betekent dus ook dat de printers op alle mogelijke manieren te gebruiken zijn. Dit is een innovatieve vorm waarbij er heel veel mogelijkheden geboden worden aan iedereen die met de printer aan de slag gaat. Wanneer er nieuwe opties geboden worden, dan kan de gebruiker deze ook gemakkelijk toepassen op de eigen printer. Om dit duidelijker te maken zijn de volgende punten interessant.

De printer van binnen en van buiten kennen


Een eerste voordeel van de zelfbouw 3D printer van Ultimaker is ongetwijfeld de mate van kennis ie je opdoet. Doordat je de printer zelf opbouwt, is het beter mogelijk om deze volledig te leren kennen. Dit is natuurlijk bij een kant-en-klare printer die al volledig klaar voor gebruik is. Wanneer je met de zelfbouwprinter gaat werken, weet je dus ook veel veter wat deze allemaal kan. Dat is een goede reden om ermee te willen werken. Het geeft je heel veel nieuwe mogelijkheden voor idee├źn. Mogelijkheden waar je eerder niet aan gedacht hebt.

Altijd goed te gebruiken

Door de flexibele mogelijkheden van Ultimaker, is de printer altijd goed te gebruiken. Dat komt bijvoorbeeld omdat je kunt 3D printen met verschillende soorten filament. Waar veel andere modellen van andere fabrikanten je koppelen aan een specifiek soort materiaal of een bepaald type plastic, is het bij deze printer juist zo dat je alle kanten uit kunt. Daardoor kan je dus ook veel meer ontwerpen. Bovendien kan je ook nog eens iets veranderen wanneer dit nodig blijkt. Het is op die manier dus zo dat de 3D printer eigenlijk altijd goed te gebruiken is in iedere branche.

Voor welke doelgroepen is de printer?

De 3D printer van Ultimaker wordt door steeds meer verschillende soorten gebruikers ingezet. Dat betekent dus ook dat er heel veel verschillende doelgroepen zijn. Denk dan bijvoorbeeld aan ondernemers, maar ook aan particulieren. Meer specifiek gaat het bijvoorbeeld om kunstenaars, docenten, ontwerpers, ondernemers, hobbyisten en wetenschappers. Het is daardoor dus ook te stellen dat de printer wel heel veel verschillende mogelijkheden biedt en een grote invloed heeft op de huidige ontwikkelingen in de wereld. Dit kan dus ook voor jou heel aantrekkelijk zijn om ermee te werken. Maak gebruik van die mogelijkheid. Dit is zeer aantrekkelijk.

 

Lees verder: Prijs 3d printer

27 september 2019

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *

 • Blog
 • Contact
 • home
 • Links
 • Digitaal
 • Eten & drinken
 • Interieur
 • Kamerplant
 • Kunst
 • Nieuws
 • Uncategorized
 • Verlichting
 • 2022
 • 2021
 • 2020
 • 2019
 • 2018
 • 2017
 • 2016
 • 2015
 • 2014