Er wordt jaarlijks veel geld uitgegeven aan het huis. Vooral om het huis in zomer koeler te maken en in de winter juist weer warmer te krijgen. De airco’s zijn vaak niet aan te slepen in de warmere periodes in Nederland en de verwarmingen draaien overuren in de koudere en donkere maanden van het jaar. In dit artikel vind je een aantal manieren om de energie efficiëntie van je huis te verbeteren met handige en vooral groene oplossingen. Denk hierbij aan duurzame energie oplossingen!

Boilers zonder tank

Boilers zonder tank zijn gas of elektrisch en kunnen binnen of buiten uw huis worden geïnstalleerd. Elektrische tankless boilers kosten minder, maar gas is kosten efficiënter. Tankless boilers verwarmen water op aanvraag, dus je verspilt geen energie door continu 40 tot 50 liter water te verwarmen wanneer je het niet gebruikt. U zult nooit zonder warm water komen te zitten met een boiler zonder tank. U kunt tankless boilers kopen die water in slechts enkele seconden verwarmen.

Groene vloeren

Maak je geen zorgen, je hoeft geen groene kleur vloer! We bedoelen hier vloeren die milieuvriendelijk zijn: Er zijn er drie te onderscheiden: bamboe vloeren, marmoleum vloeren en eco vriendelijke houten vloeren.

 

Bamboe vloeren
Veel mensen denken dat bamboe vloeren van hout zijn gemaakt, maar bamboe is een grassoort. Het groeit heel erg snel snel, namelijk 3 tot 5 jaar. Het is dus een hernieuwbare bron. Sommige bamboe wordt verbouwd en geoogst uit Hawaii of China. Je kunt bamboe met de knopen verticaal of horizontaal laten leggen. Bamboe is erg veerkrachtig en komt in verschillende kleuren en tinten (dus je kan nog steeds een echte groene vloer nemen). Tot slot is bamboe erg eenvoudig te installeren.

 

Marmoleum vloeren
Marmoleum is een vervaardigd product gemaakt van natuurlijke grondstoffen zoals lijnolie, een bindmiddel verkregen van pijnbomen (zonder de bomen te beschadigen), hernieuwbare houtproducten, gemalen kalksteen en jute (een plantaardige vezel). Marmoleum vloeren zijn vlekbestendig, absorberen geen water en zijn biologisch afbreekbaar aan het einde van de levensduur. Het is qua uitstraling te vergelijken met linoleum. 

 

Eco vriendelijke houten vloeren

Bepaalde soorten exotisch hardhout – zoals Braziliaanse kersen of witte tijgerhout – worden in Zuid-Amerika gekweekt. Deze worden geoogst uit goed beheerde bossen met hernieuwbare bronnen. Brazilian Cherry is van hout vervaardigd uit 3-laags constructie met behulp van formaldehyde-vrije lijmen. Het is over het algemeen duurder, maar vele malen veerkrachtiger en harder dan eiken houten vloeren.

Zonnepanelen

Het grootste voordeel van zonnepanelen is natuurlijk dat je veel geld bespaart door het opwekken van zonne energie. De zon geeft gratis energie en dat betekent dat de kosten van de energierekening verlaagd worden. De investering is gemiddeld al binnen 10 jaar terug te verdienen. Zonnepanelen hebben een gemiddelde levensduur van ongeveer 25 jaar. Na de 10 jaar waarin de investering is terugverdiend, ontvang je dus nog eens 15 jaar gratis energie. Het aanschaffen van zonnepanelen kan dus enorm de moeite waard zijn, zeker om je in ieder geval in te verdiepen.

21 februari 2020

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *

 • Blog
 • Contact
 • home
 • Links
 • Digitaal
 • Eten & drinken
 • Interieur
 • Kamerplant
 • Kunst
 • Nieuws
 • Uncategorized
 • Verlichting
 • 2023
 • 2022
 • 2021
 • 2020
 • 2019
 • 2018
 • 2017
 • 2016
 • 2015
 • 2014