Wanneer je een eigen huis hebt, is het fijn als je zekerheid hebt. Om ervoor te zorgen dat je je om bepaalde situaties niet druk hoeft te maken, heb je verzekeringen. Echter zijn niet alle verzekeringen verplicht. Wel wordt het aangeraden om risico’s te dekken die je zelf niet zou kunnen opvangen. Om jou hierbij te helpen, hebben wij een aantal woonverzekeringen op een rijtje gezet.

Inboedelverzekering

Je kunt ervoor kiezen om een inboedelverzekering te nemen. Hierbij zul je jouw situatie moeten aangeven. Verzekeraars stellen dan ook een aantal vragen. Zo hangt de premie onder andere af van de hoeveelheid inwoners. Daarnaast is de leeftijd van belang. Er wordt namelijk vanuit gegaan dat hoe ouder je wordt, hoe meer spullen je hebt. Naast de leeftijd wordt het inkomen ook meegenomen. De gedachte hierbij is dat wanneer je meer verdient, je ook meer dure spullen koopt. Het laatste wat je aan moet geven is het adres. Ook het adres bepaalt gedeeltelijk de premie.

Aansprakelijkheidsverzekering

Als je verzekerd wilt zijn voor schade die je bij anderen veroorzaakt, dan kun je een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Er zijn meerdere aansprakelijkheidsverzekeringen die je af kunt sluiten. Zo hangt ook hier het tarief af van de hoeveelheid mensen die onder de verzekering vallen. Daarnaast kun je een maximaal tarief vaststellen waarvoor je je wilt verzekeren. Hierbij kun je vaak kiezen tussen 1.000.000,- en 2.500.000,-. Wanneer je gebruik maakt van een aansprakelijkheidsverzekering krijg je een digitale verzekeringskaart. Deze kaart werkt ook voor veel zaken in het buitenland. Wel is het belangrijk om dit voordat je op reis gaat, goed bekijkt. Dit zodat je voorkomt dat je denkt dat je ergens verzekerd voor bent, maar dit niet zo blijkt te zijn. Zo voorkom je een hoop gedoe en weet je precies waar je aan toe bent. Daarnaast kun je online goedkope woonverzekeringen vergelijken. Zo sluit je goede verzekeringen voor een gunstig tarief af.

7 september 2020

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *

 • Blog
 • Contact
 • home
 • Links
 • Digitaal
 • Eten & drinken
 • Interieur
 • Kamerplant
 • Kunst
 • Nieuws
 • Uncategorized
 • Verlichting
 • 2023
 • 2022
 • 2021
 • 2020
 • 2019
 • 2018
 • 2017
 • 2016
 • 2015
 • 2014