Wie wil werken met een 3D printer, doet er goed aan de modellen van Formlabs te overwegen. Dat komt omdat deze fabrikant inmiddels meerdere verschillende opties op de markt heeft. Zo is te zorgen dat altijd de juiste printer voor de juiste taken te vinden is. Het werken met een 3D printer heeft de manier waarop bedrijven hun zaken doen immers flink veranderd. Vooral waar het gaat om het maken van productie en het ontwikkelen van prototypes is dit het geval. De printers van deze fabrikant zijn daar zeer geschikt voor. Dat gaat om een aantal zaken.

De SLA-techniek leren gebruiken
De 3D printers van Formlabs werken met de zogenaamde SLA-techniek. Dit betekent dat er gebruik wordt gemaakt van vloeistof en lasers om op een speciale wijze het filament uit te laten harden en heel precieze prints te krijgen. Deze techniek van stereolithografie is door de jaren heen vooral door deze fabrikant steeds verder ontwikkeld. Wie dus de beste opties op dit gebied wil hebben, doet er goed aan om met één van de printers die uit deze fabrieken komt aan de slag te gaan. Zo zijn de beste prints te maken in elk mogelijk opzicht.

Wanneer is Formlabs geschikt?
Het is goed om te weten dat de techniek weliswaar specifiek is, maar dat SLA wel voor allerlei verschillende werkzaamheden in te zetten is. Zo is het een goede manier om hele gedetailleerde prototypes van ontwerpen te maken. Dit betekent dat direct de sterke en zwakke punten van een ontwerp naar voren komen. Daarnaast zijn de printers van Formlabs ook heel geschikt voor het gebruik in productieprocessen. Juist omdat er heel precies mee te werken is en elke print exact aan dezelfde eisen kan voldoen als het gaat om de kwaliteit. Dat is wat uiteindelijk ook telt.

Goedkoop en effectief
De techniek van SLA wordt vaak gezien als een dure methode van 3D printen. Met de printers van Formlabs is echter het tegendeel te bewijzen. Omdat in deze printers de techniek volledig verfijnd is, is juist op een kosteneffectieve manier te zorgen dat er goede ontwerpen uit komen. Bovendien worden de modellen ook geroemd om de veelzijdigheid die ze bieden. In dat opzicht is het dus ook aantrekkelijk om ermee te werken. Wil je in de toekomst iets anders doen op het gebied van 3D printen? Dan kan dat dus heel gemakkelijk worden verzorgd. Dat maakt de printers aantrekkelijk.

30 juni 2020

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *

 • Blog
 • Contact
 • home
 • Links
 • Digitaal
 • Eten & drinken
 • Interieur
 • Kamerplant
 • Kunst
 • Nieuws
 • Uncategorized
 • Verlichting
 • 2022
 • 2021
 • 2020
 • 2019
 • 2018
 • 2017
 • 2016
 • 2015
 • 2014