Eén van de eerste zaken welke elke kapper of kapster in de praktijk moet doen is natuurlijk een salon inrichten. Dit althans wanneer u van plan bent om zelf een zaak op te starten. Saloninrichting lijkt in eerste instantie misschien iets zeer eenvoudigs te zijn, maar in de praktijk wil dat wel eens behoorlijk tegenvallen. Er zijn dan ook best wel wat verschillende zaken waar u bij stil zult willen blijven staan. Wilt u voor wat uw saloninrichting betreft helemaal niets aan het toeval overlaten en bent u daarvoor aldus nog op zoek naar interessante tips? Hou dan zeker en vast rekening met de onderstaande informatie.

Aan welke zaken heeft u nood op vlak van saloninrichting?

Laat ons in eerste instantie even beginnen met de verschillende zaken te bekijken waar u op vlak van saloninrichting nood aan kunt hebben. We maken op dit vlak een onderscheid tussen:

 1. De algemene vormgeving of stijl van uw salon;
 2. De kappersstoelen waar gebruik van zal worden gemaakt;
 3. Kaptafels, al dan niet voorzien van een eigen spiegel;
 4. De nodige kasten en / of al dan niet verplaatsbare opbergrekjes;

In eerste instantie zult u uiteraard de stijl van uw salon willen bepalen. Op dit vlak kan er een keuze worden gemaakt uit tal van verschillende mogelijkheden. Voor welke stijl u uiteindelijk zult kiezen is in de praktijk altijd afhankelijk van verschillende factoren. Toch is het vooral uw eigen persoonlijke voorkeur welke op dit vlak van doorslaggevend belang zal zijn. Let wel, de stijl waarvoor u kiest moet u in principe doortrekken in alle onderdelen van uw salon.

De kappersstoelen en kaptafels voor in uw salon

Cruciale onderdelen op vlak van saloninrichting zijn uiteraard de kappersstoelen en kaptafels. In eerste instantie wordt er bij het inrichten van een salon vooral gekeken in de richting van de kaptafels. Gaat u immers kiezen voor individuele kaptafels of geeft u toch de voorkeur aan een andere oplossing? Bovendien spreekt het voor zich dat u eveneens stil zult willen blijven staan bij het al dan niet vereist zijn van (individuele) spiegels. Heeft u deze keuzes gemaakt? Pas dan wordt er doorgaans gekeken in de richting van de kappersstoelen.

Bovenstaande gezegd zijnde spreekt het voor zich dat ook uw keuze op vlak van kappersstoelen er één is die ongelofelijk belangrijk is. Er zijn ook bij het uitkiezen van de meest geschikte kappersstoelen voor uw saloninrichting tal van verschillende factoren om bij stil te blijven staan. Het gaat hierbij specifiek om de volgende:

 1. Kiest u voor een kappersstoel met of zonder pomp?
 2. Dient de kappersstoel van uw keuze over een verstelbare rugleuning te beschikken?
 3. Moeten er wieltjes onder de kappersstoel zijn terug te vinden of niet?
 4. Met welk materiaal moet de stoel zijn afgewerkt?

Let op, het spreekt voor zich dat ook de kappersstoelen van uw keuze steeds perfect moeten passen in de gekozen stijl voor de saloninrichting. Hou hier dus altijd rekening mee.

Keuze tussen vaste kasten of mobiele rekjes

Tot slot zult u op vlak van saloninrichting ook rekening willen houden met de kasten en / of rekjes waar gebruik van wordt gemaakt. Voor welke optie u uiteindelijk zult kiezen is altijd afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur. Een combinatie van beiden is echter over het algemeen toch het meest aan te raden. Zo combineert u het beste van twee werelden.

Op zoek naar een nieuwe saloninrichting? Bij Inline vindt u alles wat u nodig heeft.

11 maart 2020

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *

 • Blog
 • Contact
 • home
 • Links
 • Digitaal
 • Eten & drinken
 • Interieur
 • Kamerplant
 • Kunst
 • Nieuws
 • Uncategorized
 • Verlichting
 • 2023
 • 2022
 • 2021
 • 2020
 • 2019
 • 2018
 • 2017
 • 2016
 • 2015
 • 2014