Iedere kamer kan een plant gebruiken, zonder uitzondering. Dat is tenminste mijn standpunt als het aankomt op de inrichting van een huis. Een kamerplant breekt met strakke lijnen en voegt iets levends toe; zowel letterlijk als figuurlijk. Bovendien brengt een plant kleur in de kamer en past een plant eigenlijk altijd wel in huis. Of het huis nou een ouderwets of modern interieur heeft: er past bijna altijd wel een kamerplant bij. Waar een felgroene kleur raar kan zijn voor een meubel, kan een felgroene plant gek genoeg naadloos aansluiten op een interieur.

De juiste kamerplant: licht of geen licht?

Ga je een kamerplant kopen, dan is een eerste belangrijke afweging waar de plant moet komen en hoeveel licht de plek dagelijks krijgt. Je kunt een prachtige palm kopen voor achterin de kamer, maar als er hier niet voldoende licht valt kan het na een maand al gedaan zijn met de pret. Er zitten grote verschillen in de hoeveelheid licht die een plant nodig heeft. De ene plant kan nagenoeg de hele dag in de schaduw staan, de andere plant heeft ieder minuutje zonlicht ook daadwerkelijk nodig.

In de meeste tuincentra kan je op het kaartje van de plant zien hoeveel licht de plant nodig heeft. Dit varieert meestal van gedeeltelijke schaduw tot direct zonlicht. Houd er rekening mee dat veel planten direct zonlicht niet aankunnen. Niet iedere plant is dus geschikt om in de vensterbank te staan of op een andere plek dicht bij het raam.

Fijne blaadjes, grote bladen of zelfs geen bladen?

Hoewel in vrijwel ieder interieur een kamerplant past, verschilt het wel welk type plant goed past. Dit verschilt vrij sterk per interieur en ook per persoon wat je goed vindt staan. In een modern interieur met strakke lijnen kan een plant met rechte takken en grote, rechte bladeren mooi aansluiten op het interieur. Daar staat tegenover dat een fijnbladerige plant juist erg interessant kan breken met het moderne, strakke interieur. Ga je een kamerplant kopen, neem dan foto’s mee van de kamer, zodat je makkelijk kunt visualiseren hoe het er uit zou zijn als de plant in de kamer staat.

Wil je een plant bestellen? Bekijk dan eens Pots&Plants!

26 april 2020

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *

 • Blog
 • Contact
 • home
 • Links
 • Digitaal
 • Eten & drinken
 • Interieur
 • Kamerplant
 • Kunst
 • Nieuws
 • Uncategorized
 • Verlichting
 • 2020
 • 2019
 • 2018
 • 2017
 • 2016
 • 2015
 • 2014