De stoel

Het meest uitdagende ontwerp-object sinds het begin der tijden is de stoel. Hier dacht Frans Leidelmeijer ongetwijfeld  hetzelfde over. Voor het Gorcums Museum heeft de designexpert 75 iconische zitmeubels van de laatste honderd jaar samegesteld.

Frans Leidelmeijer; Tussen Kunst & Kitsch

De Nederlandse designexpert is onder andere bekend van het programma Tussen Kunst & Kitsch, waarin hij vele meubelen heeft bekeken. Uit galeries en musea in onder meer Wenen, Stockholm, Parijs, Kopenhagen en Gent neemt Frans diverse meubelen in bruikleen.

Van zitmeubel tot designobject

De expositie laat zien hoe de stoel zich van normaal zitmeubel heeft ontwikkeld tot wat het inmiddels is, een designobject. Niemand minder dan Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margarita de Bourbon de Parme opent het geheel.

Van 22 november 2014 t/m 29 maart 2015 staat het Gorcums Museum in teken van de stoel.

# #

20 oktober 2014

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *

 • Blog
 • Contact
 • home
 • Links
 • Digitaal
 • Eten & drinken
 • Interieur
 • Kamerplant
 • Kunst
 • Nieuws
 • Uncategorized
 • Verlichting
 • 2022
 • 2021
 • 2020
 • 2019
 • 2018
 • 2017
 • 2016
 • 2015
 • 2014