Een loodgieter is iemand die meestal aangesloten is bij een woningbouwvereniging. Een loodgieter houdt zich bezig met verschillende zaken. Hij houdt zich bijvoorbeeld bezig met het repareren van uw sanitair. Stel uw toilet is buien werking dan heeft u wellicht een loodgieter nodig om dit probleem vakkundig op te lossen. De manier waarop men op de naam ‘loodgieter’ is gekomen is omdat het eigenlijk twee verschillende woorden zijn, nameijk: lood en gieten. Het ging hier om het gieten van stroken lood die later werden gebruikt om het lekken van verschillende buizen te stoppen.

Geschiedenis van de loodgieter

Voor de tweede wereldoorlog waren loodgieters nog niet bekend. Ze waren er wel, maar het aanbod was erg laag. Na de tweede wereldoorlog werd de loodgieter pas echt bekend. Loodgieters hielpen aan de wederopbouw van steden. Naast het repareren van sanitair houdt een loodgieter zich ook bezig met het repareren van andere zaken zoals een verwarmingsinstallatie, waterleidingen en ook met riolering.

Waar vind ik een loodgieter die mij kan helpen?

Dit ligt aan de situatie waar u in leeft. Stel u heeft een koophuis, dan moet u zelf een loodgietersbedrijf bellen die u verder kan helpen. Als u een huurhuis heeft kunt u gemakkelijk de woningbouw opbellen. Elke woningbouw in elke regio heeft meerdere loodgieters in dienst of werkt samen met loodgietersbedrijven. In Hilversum is dit bijvoorbeeld Hilversum-Loodgieters.nl. Als u een probleem heeft met eén van de eerder genoemde zaken zoekt de woningbouw een geschikte loodgieter voor u uit en deze zal het probleem vakkundig verhelpen. Een loodgieter kan er voor zorgen dat het een flinke kostenpost kan zijn. Maar dankzij een aantal tips voor een loodgieter kunt u deze flink verlagen. Lees de tips op onze weblog.

3 april 2015

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *

 • Blog
 • Contact
 • home
 • Links
 • Digitaal
 • Eten & drinken
 • Interieur
 • Kamerplant
 • Kunst
 • Nieuws
 • Uncategorized
 • Verlichting
 • 2022
 • 2021
 • 2020
 • 2019
 • 2018
 • 2017
 • 2016
 • 2015
 • 2014