Een klein budget hebben maar toch een stijlvol ingericht huis: het kan echt! Veel geld uitgeven aan dure meubels is natuurlijk leuk, maar helaas geen optie voor iedereen. Het kan wat tijd en inspanning kosten, maar door de vele tips en filmpjes op het internet kan vrijwel iedereen zijn/haar meubels opleuken. Een saaie bank kan omgetoverd worden tot moderne sofa en een krukje dat niet langer gebruikt wordt, kan dienen als tafeltje. Er zijn eindeloze mogelijkheden en je hoeft tegenwoordig ook echt geen vakman meer te zijn om iets creatiefs te doen met je gebruikte eigendommen.

Leren handgrepen of lusjes

Eén van de huidige trends is het toevoegen van leren handgrepen of lusjes. Deze kun je in verscheidene winkels kopen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de leren handgrepen van Spectaculeer. Mocht je zelf handig zijn en nog wat leer hebben liggen, dan kun je echter ook prima zelf handgrepen maken. Overgebleven materiaal of oud leer van een bank of stoel kan prima hergebruikt worden. Verder hoeft er weinig aan te gebeuren. Het leer wordt geknipt in een langwerpige vorm, met aan beide uiteinden een opening voor de schroeven. Vervolgens kan het geheel bevestigd worden aan een meubelstuk naar keuze. Dit is een simpele techniek, maar het blijkt een erg leuk en speels effect te hebben. In verschillende tijdschriften is de trend al te zien, waardoor het steeds populairder wordt.

De handen uit de mouwen

Ben je iets creatiever, of wil je jezelf meer uitdagen, dan kun je een stapje verder gaan. Bevestig bijvoorbeeld een metalen plaatje aan de achterkant. Hierdoor behoudt het leer de oorspronkelijke vorm en heb je bovendien iets meer stevigheid in je handgreep. Een andere variatie op de trend is kleur toevoegen. Bruin leer is erg mooi, maar tegenwoordig kun je ook zeker wel geverfd leer vinden. Verschillende kleuren toevoegen aan je woonkamer of keuken geeft een frisse en bijzondere look. Ten slotte kun je, in plaats van lusjes, ook kiezen voor een andere manier waarop het handvat wordt gevormd.

Voordelen van creativiteit

Met leer kun je dus ontzettend veel kanten op. Het materiaal is veelzijdig en duurzaam. Het voegt iets stoers toe aan je huis, maar het maakt je meubels ook persoonlijker en exclusiever. Probeer eens iets anders en kies zelf wat het beste past in jouw huis. Het is een leuke bezigheid en bovendien bevordert creatief bezig zijn de geest en het denken. Een vrije dag knutselen is dus ook zeker gunstig voor je werkresultaten!

1 november 2017

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *

 • Blog
 • Contact
 • home
 • Links
 • Digitaal
 • Eten & drinken
 • Interieur
 • Kamerplant
 • Kunst
 • Nieuws
 • Uncategorized
 • Verlichting
 • 2019
 • 2018
 • 2017
 • 2016
 • 2015
 • 2014